İngiltere’ye ‘mavi’ rica…

Başbakan Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Büyük Britanya Avam Kamarası ve Lordlar Kamarası’nın üyelerine gönderilecek mektubu TBMM Genel Kurulu’nda imzaladı.

”Mavi Kitap”ın tarihi bir belge olarak geçersiz ve asılsız olduğunun ilan edilmesi” istenilen mektupta, ”Mavi Kitap, Ermeni soykırımı adalet komandoları ve ASALA tarafından işlenen korkunç terör suçları için ahlaki gerekçe olarak kullanılmıştır” denildi.

”1915 Osmanlı-Ermeni trajedisine ilişkin bir hususun dikkate sunulmak istendiği” belirtilerek başlanılan altı sayfalık mektupta, bu konunun gerek Türk halkı gerekse dünyada çeşitli ülkelerde yaşayan Türkler için büyük önem taşıdığı belirtildi.

Mektupta, Büyük Britanya Parlamentosu ve Hükümeti tarafından, kamuoyuna, Büyük Britanya Parlamentosu Mavi Kitaplar Külliyatı çerçevesinde yayımlanan ”Osmanlı İmparatorluğu’nda Ermenilere Uygulanan Muamele 1915-1916” isimli kitabın, Birinci Dünya Savaşı’nda ”Wellington House”daki İngiliz Savaş Propaganda Bürosu tarafından hazırlanan bir propaganda malzemesi olduğunun açıklanması istendi. 

1103360cookie-checkİngiltere’ye ‘mavi’ rica…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.