İNGİLTERE´DEN… Gelde yaşa böyle dünyada!

Demokrasi ve insan haklarının beşiği olarak bilinen İngiltere´de¸ ailesi tarafından istenmeyen 3 yaşındaki Tiffany Hirst¸ böceklerin istila ettiği bir odada açlıktan ölmüş bir şekilde bulundu.

İnsanın tüylerini diken diken eden olay¸ ülkenin Sheffield bölgesinde meydana geldi. Her gün yüzlerce İngiliz´in geyik muhabbetleri eşliğinde kadeh tokuşturduğu bir pub´ın üstkatındaki bir odada¸ 3 yaşındaki bir kız çocuğu 3 gün boyunca yardım çığlıkları atıyor¸ fakat ne müşteriler¸ ne de pub çalışanları¸ hiç kimse küçük kızın yardım çığlıklarını duymuyor.

Ve küçük kız günler sonra açlıktan ölüyor!..  

Küçük kızın ölü bulunduğu odada araştırma yapan polis¸ yaklaşık 3 gün boyunca odada kilitli kaldığını sanılan küçük kızın¸ vucudunun çeşitli bölgelerinde çok sayıda böcek ısırıklarına rastlandığını açıkladı.

Dün de Sheffield Ceza Mahkemesi´nde görülen davada mahkeme heyeti¸ 3 yaşındaki Tiffany´in cansız bedeninin bulunduğu sırada 1 yaşındaki bebekten daha hafif ve zayıf olduğunu¸ aşırı kötü beslenme neticesinde zatürreden öldüğünü duyurdu.
Mahkeme ayrıca¸ çocuklarını odaya kilitlemeyi alışkanlık edinen anne Sabrina Hirst (22) ve baba Stepfather Robert Hirst´in (54)¸ küçük kızın ölümünden önce de 12 ay boyunca çocukları odaya kitlediklerini belirtti.

Soruşturmayı yürüten polis şefi Steve Williams¸  yeni yürümeye başlayan¸ sevilmeyen ve istenmediği için ölüme terk edildilen küçük kızın cansız bedenini bulan polislerin¸ olayın şokunu hala üzerlerinden atamadıklarını söylüyor.

Tiffany´i bulduklarında sanki kolay kırılabilen ince bir porselen bebek gibi zayıf ve küçük olduğunu anlatan Williams¸ bu insanlık dışı vahşetin¸ 3 yaşındaki bir kız çocuğuna yapılmasına nasıl izin verildiğini hala anlayamadığını da şaşkınlık ve üzüntüyle ifade ediyor .  

Williams¸ ˝Bu ´yürek parçalayıcı´ bir olay…˝ diye ekliyor.

Mahkeme¸ cinayetle suçlanan karı-kocanın cezasını hafifleterek¸ ihmal ve kasıtsız cinayete çevirdi.

Çiftin suçlu bulunması durumunda ise 20 yıldan fazla hapis cezasına çarptırılmaları bekleniyor…

Dün Açık Gazete sayfalarında yer alan bir haberde¸ İngiltere´de 3.5 milyon çocuğun yoksulluk ve sefalet içerisinde yaşadığını ve bu rakamın geçtiğimiz yıl 100 bin daha arttığını belirtmiştim.

Aslında İngiltere´de çocuğu olan ailelere ´çocuk yardımı´ adı altında belirli bir miktarda para yardımı yapılıyor.Fakat belediyeden bir ev¸ birazda para yardımı almak için erken yaşta anne olmayı göze alan kimi İngiliz kadınları¸ dünyaya getirdikleri bu çocuklara sağlıklı bir yaşam koşulları sağlayamıyor. Daha 17-18 yaşında çocuk sahibi olan genç anne¸ uyuşturucu¸ alkol ve parasızlık nedeniyle erken yaşta bunalıma giriyor. Bir süre sonra kendi çocuğunu belki de bir yük olarak görmeye başlıyor?..

Her gün benzer örnekleriyle karşılaşıyoruz High Street´te. Bir elinde sigara¸ öteki elinde bira¸ bebek arabasını ayaklarıyla iten genç anneler¸ bebek arabasını istasyon köşesine bırakıp¸ gelen giden yolculardan bilet ve para dilenen genç anneler¸ bir pub´ta içmeye bebeğini yanında götüren genç anneler; 19-20 yaşındaki kocasıyla sokak ortasında bağıra çağıra kavga eden genç anneler¸ hafta sonu çocuğunu evde bırakıp¸ diskoya eğlenmeye giden genç anneler…ve daha niceleri…

Vicdansız anne-babalar¸ çocuklarını odaya kitleyip¸ ölüme terk ediyorlar! Gelde yaşa bu dünyada!..
   

651990cookie-checkİNGİLTERE´DEN… Gelde yaşa böyle dünyada!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.