İNGİLTERE’DEN… Ya 4 eş isterlerse?

İngiltere’de şeriat mahkemeleri ile ilgili aylardır süren tartışmaların ardından Adalet Bakanlığı kararını açıkladı ve şeriat mahkemeleri onaylandı. Bakanlığın aldığı karar uyarınca Müslümanlar isterlerse şeriat mahkemesinde boşanacak.

Özellikle Müslümanların yoğunlukta yaşadığı beş büyük kentte oluşturulan şeriat mahkemeleri, aile içi anlaşmazlıklar ve boşanma kibi konularda karar verebilecek.İngiliz mahkemeleri de alınan bu kararı artık incelenmeden doğrudan onaylayacak.
 
Şeriat mahkemeleri, Müslüman çiftlerin paralarını veya mülklerini nasıl paylaşacakları ve çocuklarının velayeti konusunda da karar verebilecek yetkiye de sahip olacak.

Adalet Bakanlığı’nın aldığı radikal kararı eleştirenler arasında Müslümanlarda bulunuyor.İngiliz Müslüman bakanlar, İslam’da kadın ve erkek eşit sayılmadığı için, şeriat mahkemelerinin resmi bir rol üstlenmemesi gerektiğini yönünde uyarıda bulunuyorlar.

Bu karardan iki gün önce İngiliz Yüksek Mahkemesi, E.M. adında Libyalı bir Müslüman kadının, kendisine ve 12 yaşındaki oğluna kötü davranışlarda bulunan Müslüman kocasından kaçarak İngiltere’ye sığınmasıyla ilgili davada, İslami yasaları kadınlara ‘ayrımcılık’ yapmakla suçlayıp, eleştirmişti.

Ayrıca,Yüksek Mahkeme Lordları, şeriat’ta farklı cinsiyetlere eşit muameleye yer olmadığını dile getirmişlerdi.

Adalet Bakanlığı’nın, şeriat mahkemelerinin onaylanmasına ilişkin kararı dün basına sızdı. Öncesinde yani bu karardan hemen iki gün önce Yüksek Mahkeme, İslami kanunları kadınlara karşı ayrımcı olmakla suçlamış ve adeta ülkede şeriat mahkemelerinin sakıncalı olacağına dikkat çekmişti.

Şimdilik şeriat mahkemeleri onaylandı ve İngiltere’de yaşayan şeriat yanlısı Müslümanlar bayram etti diyelim. Hükümette bundan oldukça memnun görünüyor…Fakat yarın da ‘biz çok eşlilik taraftarıyız ve her Müslümanın 4 eşi olmalı’ diye tuttururlarsa ne yapacaksınız? Merak ediyorum!..

Bir söz: “Cehalet insanı çirkinleştirir. Suskunluğum asaletimdendir. Her lafa verilecek cevabım vardır. Lakin, lafa bakarım laf mı diye, adama bakarım adam mı diye…”

652010cookie-checkİNGİLTERE’DEN… Ya 4 eş isterlerse?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.