NHS Ulusal Eylem Günü’

Dianna Abbott ve George Galloway’in de katılması beklenen yürüyüş için Hackney Town Hall’da toplanılacağı belirtilirken Homerton Hastanesi Primary Care Trust ve Doğu Londra Akıl Sağlığı sendikaları 3 Mart’ın eylem günü olarak adlandırılacağını bildirdiler.


Whipps Cross ve Tower Hamlets Hastaneleri önünde toplanacak olan hastane çalışanları ve halk, saat 12.00’de Hackney Town Hall’de biraraya gelecek. Homerton Hastanesi’ne kadar yürüyüp tekrar Hackney Town Hall önüne dönecek olan protestocular konuyla ilgili olarak konuşmalar da düzenleyecekler.


City and Hackney PCT, çalışanlar sekreteri ve “NHS halkın kalsın” kampanyasının başkanı Gill George, konuyla ilgili olarak yaptıkları ortak açıklamada “NHS kesintileri ve özelleştirme girişimi ulusal ve bölgesel hasta tedavisinde büyük zararlara neden oluyor. Bizim de kanıtladığımız, hastane servislerine verilen zararlar ilk olarak Hackney bölgesindeki sağlık çalışanları tarafından görüldü. İnanıyoruz ki NHS’e hepimizin ihtiyacı var. NHS’in özelleştirmeyle aşındırılarak küçültülmesine katlanamayız”dediler.


Kesintilerin artmasıyla birlikte her bir bireyin sağlık sorununu aşmasının zorlaşacağını söyleyen George, “Her geçen gün daha fazla kesinti yapılıyor ve görüldüğü üzere yapılmaya da devam edecek. Bunların arkasında hükümetin yalan söyleme kabiliyeti yatıyor” dedi.


George, yapılacak bu eylemlerin sonuç vermemesi halinde büyük bir olasılıkla Haziran ayında daha büyük bir eylem planladıklarını belirtti. 3 Mart Cumartesi günü İngiltere genelindeki bütün şehirlerin kendi içlerinde yapacakları eylemin Haziran ayında tüm şehirlerden Londra’ya gelinerek yapılacağı belirtildi.


‘TÜRKÇE GÜLEMEZSİN’


Söz konusu kampanya için bildiri dağıtan Homerton Hastanesi çalışanlarının yönetim tarafından uyarıldığını ve kampanyanın engellenmeye çalışıldığını belirten kampanya organizatörleri tasarruf amacıyla tercüman sayısının azaltığını bu durumun da bir tercümanın aynı anda iki hastaya bakmasına hatta bazen hastaların tercümansız kalmasına neden olduğunu belirtti. Tercümanların basına açıklama yapmalarına izin verilmediği belirtilirken zaman zaman ırkçı davranışlarla karşılaştıklarını öne sürüldü. Tercümanlar ofiste Türkçe konuşulmasına izin verilmediği hatta bir gün hastane müdürünün çalışanlardan birini “Türkçe gülemezsin” şeklinde uyardığı iddia edildi.


TÜRKIYELİ DERNEKLERDEN DESTEK


Homerton Hastanesi’nde çalışan tercümanların görüştüğü tüm Türkiyeli derneklerden destek geldiği belirtildi.


Halkevi’nin geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirdiği kongre’de NHS adına stand açmasına izin verilen çalışanlar 3 Mart Cumartesi günü gerçekleşecek eylem için duyuru yapma şansı elde ettiler. Ulusal Eylem Günü’ne hazırlanan kampanyalar “Ulusal sağlık hizmeti NHS’e sahip çıkalım!”, “NHS halkın kalsın” ve “NHS satılık değildir”sloganlarıyla yürüyecek.

800190cookie-checkNHS Ulusal Eylem Günü’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.