Üniversitelerden bilim bakanlığına destek

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut, konuyu “pozitif” karşıladığını belirtti; Türkiye’nin bilgi ve teknoloji üretmeden gelişmiş ülkeler arasında yer almasının söz konusu olamayacağını vurgulayarak, “Bilgi ve teknoloji üretemeden gayrisafi milli hasıla ile kişi başına milli gelirin artması imkansız” dedi. Akbulut, bu stratejik kararın, yüksek maddi destekle arkasında durulması gerektiğine dikkati çekti.


Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras da “Kurulması düşünülen bakanlığa kaynak temin edilir ve üniversitelerin bilimsel araştırma potansiyeli kullanılırsa Türkiye de İrlanda gibi refahını yükseltir” görüşünü dile getirdi.


Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tunçalp Özgen, bu uygulamanın ileri ülkelerde var olduğunu anımsattı, “Ancak bakanlık kurmakla bitmiyor, yeterli kaynak ayrılmazsa işe yaramaz. Türkiye’nin, bilim ve teknolojide Ar-Ge’ye ayırdığı payı yüzde 2’lerin üzerine çıkarması gerekiyor” diye konuştu.


Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadri Yamaç da uluslararası ilişkilerin ve politikaların önemli oranda bilim ve teknoloji merkezli yürütülmekte olduğunu belirtti, bilime ve teknolojiye çok daha özel bir önem verilmesi gereğini kaydetti.


 

1047320cookie-checkÜniversitelerden bilim bakanlığına destek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.