Üniversite’ye hazırlanan gençlere kurs

Çakır, derneğin Türkçe konuşan toplum üyesi gençlere yönelik üniversite kursuna ilgiden memnun olduğunu belirterek, isteyen gençlerin her an katılabileceğini söyledi.


Dernekteki kursun amacının Türk öğrencilerin üniversiteye gitme şansını artırmak olduğunu vurgulayan Çakır, kurs hakkında şu bilgileri verdi:


“Üniversite sınavlarına hazırlık kursları kapsamında dernek binasında fizik, kimya ve matematik dersleri görülüyor. Gençler her zaman için yazılabilir. Kurslar haftanın üç günü pazartesi, çarşamba ve cuma günleri veriliyor. Şu ana kadar 45 öğrenci bu kurslardan yararlanıyor ve bazıları uluslararası ödüllü 16 profesyonel öğretmen var. Ayrıca çocuklu anneler için de cumartesi ve pazar günü özel kurslar düzenliyoruz. Okul çağındaki çocukları olan anneler bu kurslarımıza katılıyor…”


Çakır, eğitim çağındaki gençlerin etkinlik önerilerine de açık olduklarını belirterek, “Eğitimli bir kuşak için herkesin kendi çapında toplumsal bir sorumluluğu var. Çevresinde eğitim çağında gnçler olanlarlütfen derneğimiz hakkında bilgi versinler. Üniversiteye girişte başarısını artırmak isteyen ya da kendisini bazı derslerde zayıf gören öğrenciler kurslarımıza lütfen katılsınlar” diye konuştu.


FOTOĞRAF: İngiltere Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Halil Çakır ve Başkonsolos Muavini Şener Cebeci

787880cookie-checkÜniversite’ye hazırlanan gençlere kurs

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.