‘Nükleerci ABD dünyayı tehlikeye sokuyor’

Irak işgalinde gerekçelerin haksız olduğu savıyla hükümetten iskifa eden İşçi Partisi milletvekili Robin Cook, yazısında, ABD’nin sözünü tutmayarak bütün dünyayı tehlikeye attığını söyledi.


Cook şöyle konuştu:


“Gün geçmiyor ki, Bush yönetiminin bir yetkilisi bize kitle imha silahları konusunda bir nutuk atmasın. Ancak dört haftalık bu toplantıda ne yazık ki elle tutulur bir sonuç elde edilemiyor. Tüm eksiklerine rağmen Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Anlaşması, bu konuda, uluslararası toplumun üzerinde anlaştığı etkili bir uygulamaydı. Ancak anlaşılan, Washington’a göre bu anlaşmaya uyma, imza koyan ülkelerin hepsi için bir zorunluluk, Amerika içinse canı istediği zaman hatırlayacağı bir uygulama.”


SIĞINAK DELEN SİLAH
Cook, BM’de konferansın devam ettiği bir sırada Başkan Bush Kongre’den ‘sığınak-delen’ bir nükleer bomba için kaynak istediğini hatırlatarak şu yorumunu yaptı:


“Eğer bu konferans, üzerinde anlaşma sağlanan yeni bir sonuçla bitmezse, Washington’da kendi çapında zafer kazandığını sanıp kutlayan bir kesim olacaktır. Aslında yaptıkları uluslararası bir anlaşmayı zayıflatmak ve üzerlerine düşen görevi yerine getirmedikleri için gelecek eleştirilerden kurtulmak anlamındadır. Ancak bu yetkililer bize yine kitle imha silahları konusunda nutuk atmaya kalkarlarsa onları ciddiye almamak gerekir.”

781220cookie-check‘Nükleerci ABD dünyayı tehlikeye sokuyor’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.