Nükleercilerin yeni bahanesi: K. ısınma

Darling dün parlamentoda Kuzey Denizi’ndeki petrol ve doğalgaz yataklarının azaldığı ve sera etkisi yaratan gazlarla mücadele konusunda baskının arttığı bir dönemde ”nükleer enerji seçeneğini” dışlamanın büyük bir hata olacağını söyledi..


The Independent gazetesi ise, hükümetin açıklamalarına eleştirel yaklaşarak “Çevre dostu olan, nükleer olmayan bir enerji yolunu seçmek için henüz geç değil” değerlendirmesini yaptı:


Gazetenin yorumu şöyle:.


”Sanayi Bakanı kararın Ekim ayından önce verilmeyeceğini söylüyor. Ama hükümetin izlediği tutum iyimser olmak için yeterli değil. 2003 yılında hazırlanan strateji belgesinde, nükleer enerji ”çekici olmayan bir seçenek” olarak nitelenmişti.


2006 Ocak ayında ise hükümet nükleer seçeneğe yöneleceğini duyurdu. Yüksek yargı ise, hemen bir ay sonra hükümetin konuyu halkla uygun şekilde tartışmadığına hükmetti.”


Hükümet, açık bir tartışmadan yana olduğunu söylüyor. Fakat sanki kararını vermiş gibi davranıyor. Tony Blair, güçlü bir nükleer enerji destekçisi. Ama halefi Gordon Brown, Blair kadar keskin bir tutum izlemiyor.


”Bu tehlikeli budalalıkların bedelini ödeyecek kişi ise Brown olacak. Çevre dostu olan, nükleer olmayan bir enerji yolunu seçmek için henüz geç değil.”

802890cookie-checkNükleercilerin yeni bahanesi: K. ısınma

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.