Ünlü müzikolog Cemevi’nde konuşacak

Alevilik Araştırma Grubu’ndan Semih Savaşal, Doç. Dr. Martin Greve’in önemli bir müzik araştırmacısı olduğunu belirterek “Sayın Greve, Alevilik Araştırma Grubu’nun konuğu olarak İAKM-Cemevi’nde ‘Anadolu ve Avrupa’da Yaşayan Alevi Bektaşi İnancı Ekseninde Müziğin Yeri’ başlıklı bir söyleşide bulunacak” dedi.

Söyleşinin 20 Ekim Pazar günü saat 16’da “89 Ridley Road E8 2NH” adresindeki İAKM-Cemevi’nde ücretsiz izlenebileceğini vurgulayan Savaşal, önemli konuğu dinlemek için bütün toplum üyelerinin söyleşiye ilgi göstermesini istedi…

Savaşal, Londra’ya yolu düşen akademisyenlerden yararlanmak ve onların araştırma ve birikimlerini paylaşmak amacıyla düzenledikleri söyleşileri sürdüreceklerini söyledi.

MARTİN GREVE?

Müzikolog ve etnik müzik uzmanı. Almanya’da TÜrk müziği konusunda ciddi çalışmaları bulunuyor. Almanya ve İsviçre üniversitelerinde öğretim üyeliği yaptı. Almanya’da Türk ve Korelilerin yaşamıyla ilgili kitap yazdı.

2005’ten buyana Rotterdan Dünya Müzik Akademisi Türkçe Müzik BÖlümü’nde koordinatörlük yapıyor. 2007-11 arasında Berlin Flarmoni Orkestrası’nda ‘Alla Turca’ konseri için danışmanlık üslendi.

2011’de İstanbul’da Şark Enstitüsü’ne araştırmacı olarak katıldı. Müzik konusunda uluslararası pek çok söyleşiye katıldı. Türk müziği konusu başta olmak üzere pek çok araştırması makale ve kitap olarak da yayınlandı.

849260cookie-checkÜnlü müzikolog Cemevi’nde konuşacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.