Nokta dergisine ‘nokta’ üzdü

Polis baskını sonrasında dün yeni sayısını “Sözde Değil Özde Demokrasiye Kadar Aynen Devam” başlığıyla çıkaran Nokta Dergisi’nin kapatılıyor. Derginin kapatma kararı sahibi Ayhan Durgun tarafından verildi. Derginin kapatılma kararına ilişkin Genel yayın Yönetmeni Alper Görmüş’ün pazartesi günü açıklama yapacağı öğrenildi.


NOKTA’NIN HABERLERİ VE BASKIN ‘ÇALIŞMAYI DURDURDUK’


Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Alper Görmüş, Nokta’nın 26 Nisan’da yayımlanacak olan 26. sayısına ilişkin editoryal çalışmayı durdurduklarını bildirdi.


Görmüş, yaptığı yazılı açıklamada, pazartesi yapmayı planladığı basın toplantısını yarın Nokta Dergisi’nin Bakırköy’de bulunan saat 13.00’te binasında yapacağını kaydetti. Görmüş, açıklamasında, derginin kapatılacağına ilişkin de “Nokta’nın 26 Nisan’da yayımlanacak olan 26. sayısına ilişkin editoryal çalışmayı durdurduğumuz bilgisi doğrudur” dedi.


Nokta dergisinin 29 Mart tarihli sayısında, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek’e ait olduğu öne sürülen notlar yayımlanmış, bu notlarda kuvvet komutanları ve jandarma komutanının AKP’ye karşı “Sarıkız” ve “Ayışığı” adlı iki ayrı darbe planladığı, ancak dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök’ün bu girişimlere karşı çıktığı iddia edilmişti. Nokta Dergisi Örnek’e ait olduğu öne sürülen ve daha önce de basında bir kısmı yayımlanan günlük notlarının 2003 yılı sonu ve 2004 yılı başlarına ait olan bölümlerini yayımlamıştı.


Öte yandan, Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, dün gerçekleştirdiği basın toplantısında, Örnek’e ait olduğu iddia edilen günlüğün Genelkurmay arşivinde bulunmadığını söylemişti. Büyükanıt, “Bütün arşivi tarattım böyle bir belge ya da benzer bir yazışma yok” demişti.


Dergi ayrıca Genelkurmay’ın medya kuruluşları için hazırladığı güvenilirlik değerlendirme raporu olan “Andıç”ı da yayınlamıştı. ANKA


AÇIK GAZETE: Nokta dergisi yeniden küme atlarken ‘nokta’ konulma haberi akla Nokta’ya kapatma ‘nota’sı mı verildi sorusunu getiriyor. Sözde değil özde basın özgürlüğü için Nokta yaşamını sürdürmeliydi…

1041460cookie-checkNokta dergisine ‘nokta’ üzdü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.