İnternet solcuları LasVegas’da toplandı

Demokrat Parti’den yeşillere, sosyalistlerden anarşistlere kadar, ABD’deki sol yelpazenin İnternet’te günlük ve web sitesi yayıncıları Nevada Eyaleti’nin Las Vegas Kenti’nde, geçtiiğimiz hafta sonu toplandı.

Toplantı gelecek Başkanlık seçimlerine yönelik internet stratejileri belirlemek ve ortak bir platform oluşturmak amaçlıydı. Solcuların bu tür toplantılarında sıkça karşılaşılan, olağan ve bilinen çekişmelere, sataşma ve kavgalara  ise bu kez rast gelinemedi.

http://dailykos.com/ adlı sitenin öncülüğünde biraraya gelen Amerikalı Solcular, Irak ve Afganistan olaylarından, 2 yıl sonra yapılacak Başkanlık seçimlerine kadar türlü konularda panellere katıldı.

Blog-Günce yayımında, Amerikan Solcuları’nın tartışılmaz lideri olan Daily Kos, 3 gün süren toplantının ev sahipliğini üstlenmişti. Kumarhaneler kenti Las Vegas’da toplanan 1000 civarında katılımcının gelecek Başkanlık seçimlerinde desteğini almak üzere, eski Başkan Clinton ve yardımcısı Al Gore yanlısı Demokrat Partili Senatör ve Milletvekilleri de bu fırsatı kaçırmadı. “Yearly Kos Convention” adını alan toplantıya ayrıca internetin gazete ve radyocuları da ilgi gösterdi.

2 yıl önce Daily Kos Blog sayfasını kuran Markos Moulitsas adlı web tasarımcısı Amerikalı’nın kökleri Yunanistan’a dayanıyor. İsminin Kos Adası’nı çağrıştıran ikinci hecesini başlıkta kullanan Markos, “interneti demokrasi savunucu olarak” tanımladığı web sitesinde, ABD eski Başkanı Jimmy Carter’dan, Amerikan solcu Senatör Nancy Pelosi’ya kadar tanınmış isimlere yer veriyor.

1130240cookie-checkİnternet solcuları LasVegas’da toplandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.