İnternet “temel insan hakkı” oldu

Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 26 ülkede, 27 binden fazla yetişkinle yapılan araştırmaya göre, yüzde 80’e yakın bir kesim, internet erişiminin temel hak olduğu görüşünü belirtti.

Finlandiya ve Estonya’nın halihazırda internet erişimini insan hakkı olarak kabul ettiği ifade edilirken, Türkiye, Meksika, Brezilya ve Güney Kore, internet erişiminin temel hak olmasını en çok destekleyen ülkeler oldu.
GlobeScan’in BBC için yaptığı araştırmada, Güney Kore’nin, yüzde 96’lık bir oranla, internet erişinin temel hak olmasını isteyenler arasında birinci sırada bulunduğu, Türkiye’de de araştırmaya katılanların yüzde 90’ından fazlasının bunun temel hak olması gerektiğini düşündüğü kaydedildi.

Araştırmanın, ayrıca internetin insanların yaşamının çok önemli bir parçası olduğunu ortaya koyduğu, Japonya, Meksika ve Rusya’da halkın yüzde 75’e yakının internetsiz yapamadığını söylediği de bildirildi.
Ankete katılanların yüzde 80’ine yakınının da internetin olumlu etkisi olduğunu ve kendilerine daha çok özgürlük sağladığını ifade ettiği belirtildi.

İnternet kullanıcılarının erişimin temel hak olmasına desteği yüzde 80’i geçerken, kullanmayanların da buna desteği yüzde 70’i aştı; toplamda ortalama oran yüzde 79 oldu.

1501190cookie-checkİnternet “temel insan hakkı” oldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.