‘İntihar eylemini özendiren çizgi film’

The Sunday Telegraph gazetesinde yer alan habere göre filmde “Git ve siyonistlere Filistinli çocukların ne kadar cesur ve kahraman olduğunu göster” nasihatından sonra kendini havaya uçuran bir çocuğun öyküsü anlatılıyor.

Gazeteye göre, Kudüs Günü’nden dokuz gün önce yayınlanan bu çizgi film, İsrail’in yok edilmesi gerektiği görüşünü yeniden gündeme getiren Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad’ın bu yöndeki kampanyasının bir parçası.

Ahmedinecad, 10 dakikalık bu filmin yayınlanmasından bir gün önce, İsrail’i kastederek “Dünyanın yüzündeki bu leke silinmelidir” demişti.

Filmde, İsrail askerleri, Abdülrahman adlı Filistinli çocuğun gözleri önünde ailesini öldürüyor. Kahkahalar atarak önce tüfeklerinin dipçikleriyle Abdülrahman’ın annesini öldüren İsrail askerleri daha sonra da Filistinli çocuğun babasını vuruyorlar. Bir direniş grubunun üyesi olan Abdülrahman intikam yemini ediyor ve intihar bombacısı oluyor.

Filistinli çocuk, vücuduna sardığı el bombalarını “Allah-u Ekber” diyerek bir İsrail askeri konvoyunun yanında havaya uçuruyor. Çizgi filmde İsrail askerlerinin şeytan gibi resmedilmesi dikkat çekiyor.

Filmin sonunda ceset parçaları arasında dolaşan başka bir Filistinli çocuk, Abdülrahman’ın kanlı kefiyesini çıkarak kendi boynuna takıyor.

İsrailli yetkililer, çocuklara nefret ve Yahudi düşmanlığı aşıladığı gerekçesiyle filme tepki gösterirken, İran filmle ilgili eleştirilere yanıt vermedi. Aynı gazetede yer alan başka bir haberde ise İran’ın aralarında Usame bin Ladin’in oğlunun da bulunduğu üst düzey 25 El Kaide üyesine kucak açtığı iddiasına yer veriliyor.

1117660cookie-check‘İntihar eylemini özendiren çizgi film’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.