“O askerlerle de kucaklaşırız”

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Hakkari’de yol kesen PKK’lıların kontrol noktaları olduğu bir bölgeye gittiklerini bildiklerini belirtirken, ‘’Böyle bir gerçekle karşılaşıp karşılaşmayacağımızı bilmiyorduk. Hatta medya orada olduğu için görünmeyecekler zannediyorduk’’ dedi.

Yüzlerce kez askeri kontrol noktalarından geçmiş biri olduğunu ifade eden Kışanak, ‘’Bizimle kucaklaşmaya hazır her gittiğimiz kontrol noktasında asker görüyoruz. Dün gittiğimizde yine aynı şeyleri yaşadık. Zorla dayatılan bu düşmanlık olmasa o askerlerle de biz kucaklaşırız. Bize korkudan tebessüm edemeyen ama sadece gözlerini kırparak selam veren askerler var’’ diye konuştu.

Evladını yitiren annelerin savaş siyasetinin mimarlarına beddua ettiklerini ifade eden Kışanak, Onlar bizim için beddua istedi. Ama ben diyorum ki; dua edin. Allah bunlara akıl, vicdan, adalet duygusu versin. O dağlardaki gençler Kürt halkının evlatları, yakınlarımız, eşimiz, dostumuz, akrabamız, bizim çocuklarımızdır. Kimse bize onlara terörist muamelesi yapmayı dayatamaz.’’ dedi.

1352990cookie-check“O askerlerle de kucaklaşırız”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.