“O kazma insan haklarına vuruldu”

Parlamento’nun alt kanadı olan Avam Kamarası’nın Dış İlişkiler Komitesi hükümetin, özellikle Çin, Mısır ve Suudi Arabistan’a yönelik dış politikasında eksikler olduğunu vurguladı.

Bu noktada hükümete yöneltilen eleştirilerin başında, bakanların ticaret ve güvenlik alanlarındaki ilişkilerin geliştirilmesine daha fazla önem vermeleri geliyor.
İngiltere’de, Avam Kamarası’nın üyeleri, Lordlar Kamarası’nın aksine doğrudan halk tarafından seçiliyor.

Avam Kamarası Dış İlişkiler Komitesi’nin üyelerinden çoğunu ise iktidardaki Muhafazakar Parti’nin milletvekilleri oluşturuyor.
İngiltere Dışişleri Bakanlığı’nın üst düzey yetkililerinden Tobias Ellwood ise geçen yıl yaptığı bir konuşmada, “insan haklarının bakanlığın öncelikleri arasında olmadığını” söylemişti.

Dışişleri Bakanı Hammond’dan eleştirilere ret

Dışişleri Bakanı Philip Hammond ise Avam Kamarası Dış İlişkiler Komitesi’nin suçlamasını reddetti. Philip Hammond, “İnsan haklarını geliştirmek, dünyanın her yerinde İngiliz diplomatların görevidir” dedi.

Hammond ayrıca BK’nin 40’ın üstünde ülkede insan hakları alanında 75’ten fazla projeyi desteklediğini ve bu projelerin finansmanı için tahsis ettiği fonu 10 milyon sterline (yaklaşık 13 milyon euro) çıkardığını belirtti.

FOTOĞRAF: Dışişleri Bakanı Philip Hammond. geçen yıl gittiği Bahreyn’de inşa edilecek donanma üssüne ilk kazmayı vururken

1483550cookie-check“O kazma insan haklarına vuruldu”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.