“Obama 2012 seçimlerini de kazanır”

The Guardian gazetesi, Amerika Birleşik Devletleri Kongresi’nden geçirilen son kanunlar çerçevesinde Obama’nın başkanlığının son dönem analizine geniş yer ayırdı.

Analizde önce çıkan satırlar şöyle:

“Seçimler ile Ocak’ta başlayacak olan yeni Kongre dönemi arasındaki zaman genelde topal-ördek zamanı olarak adlandırılır. Ancak Obama koşullar aleyhine olmasına karşın bu dönemde bir vergi anlaşması imzaladı. Geçen haftasonu ise, tüm beklentilerin aksine, Kongre, ordunun eşcinsel askerlere dair ‘sorma, söyleme’ politikasını uygulamadan kaldırdı. Dün akşam saatlerinde ise Obama, şimdiye kadarki en büyük dış politika başarısına imza attı ve Amerika ile Rusya arasındaki silah antlaşması Senato’da onaylandı.”

Haberde, bu üç gelişmeye geçtiğimiz aylarda kabul edilen sağlık reformu da eklendiğinde, Obama’nın ülke tarihindeki en liberal başkanlardan biri olma yolunda ilerlediğinin görüldüğü belirtiliyor.

Gazeteye konuşan Brooking Enstitüsü’nün siyaset uzmanı Tom Mann de, son gelişmeler ışığında Obama’nın 2012 seçimlerini kazanacağı tahmininde bulunuyor.

1272450cookie-check“Obama 2012 seçimlerini de kazanır”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.