Obama ile ‘küresel koalisyon’ kuracak

The Guardian’a göre; Başbakan Brown, 2008’de yaşanan mali kriz ve bunun reel sektöre yansımalarının artık “serbest piyasa dogmasının” sonunu getirdiğini belirtiyor.


Brown’un ABD’nin yeni seçilen başkanı Barack Obama ile yeni bir “yeni bir ilerici dönem” başlatma yönünde çaba sarfetme sözü verdiğini belirten gazete, başbakanın yeni yıla yönelik olarak temkinli bir iyimserlik içinde olduğunu yazdı.


Gazeteye göre, İngiltere başbakanı Obama ile “değişim için küresel koalisyon” kurabileceklerini söylüyor.


Bundan önceki ekonomik daralma dönemlerinde hükümetlerin siyasi baskılara boyun eğerek yatırımlarda kesinti yaptığını ve böylece yeniden büyüme dönemine girilmesinin önünü tıkadığını belirten Brown, kendisinin liderliğinde böyle bir uygulamanın söz konusu bile olmayacağını ileri sürüyor…


2008 VE İNGİLTERE EKONOMİSİ


Yeni yılın ilk gününde 2008 yılındaki ekonomik performansı değerlendiren gazeteler bunun İngiltere tarihinin en kötü dönemlerinden biri olduğunda birleşti.


The Daily Telegraph hisse senetlerinin 2008 performansının, küresel ekonomik krizin başladığı, 1929 yılından bu yana en kötü ikinci performans olduğunu belirtti. Gazeteye göre, yaşananlar İngiltere’nin sonunda IMF’ye el açmak zorunda kaldığı 1970’li yıllarda yaşananları akla getiriyor.


The Independent de Londra borsasının ana endeksi FTSE 100’ün 24 yıllık tarihinin en kötü performansını sergilediğini öne sürdü. Gazeteye göre, yüzde 31 gerileyen endeksin en kötü performansını da yüzde 90 gerileyen HBOS sergiledi. Gazete, İngiliz ekonomisinin daha gerçekçi bir portresi addedilen FTSE 250 endeksinin de yüzde 40 gerilediğine dikkat çekti.

819840cookie-checkObama ile ‘küresel koalisyon’ kuracak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.