Obama’dan bankalara uyarı

Obama bankacılardan kredi başvurularını karşılayabilmek için ellerinden gelen her çabayı göstermelerini istedi.

Banka yöneticilerini Beyaz Saray’da bir toplantıya çağıran Obama, bankaların Amerikan vergi mükellefinden tarihte benzeri görülmemiş bir destek aldığını şimdi bunun karşılığı olarak onların da ekonominin yeniden inşasına benzersiz bir katkıda bulunmaları gerektiğini söyledi.

Başkan Obama, bankaları ayrıca bankacılık sektöründe reform amacıyla daha sıkı kurallar getiren yeni yasalara karşı lobi faaliyeti yürüttükleri ve direndikleri için eleştirdi.

Obama, “kavga istiyorlarsa, ben varım” diye konuştu.

Toplantıdan sonra konuşan US Bancorp’un Yönetim Kurulu Başkanı Richard Davis, kendisinin ve meslekdaşlarının, müşterilerin taleplerini karşılama konusunda mercek altında olduklarını anladıklarını söyledi.

Bir çok Amerikalı bankacılık sektörünü kurtarmak için ayrılan 700 milyar dolarlık pakete büyük tepki duyuyor,

Well Fargo borcunu ödüyor

Amerikan bankası Wells Fargo geçen yıl hükümetten aldığı 25 milyar dolarlık yardımı geri ödemek üzere bir anlaşmaya vardığını açıkladı.

Daha önce de Citigroup Amerikan hükümetinden borçlandığı 20 milyar doları beklediğinden daha erken ödemeye hazır olduğunu bildirmişti.

BBC’nin Washington muhabiri Adam Brookes bunun bir yandan bankacılık sektörünün yavaş yavaş kendine gelmeye başladığının bir işareti olduğunu ama aynı zamanda bankaların biran önce hükümetiin faaliyetleri üzerindeki kontrolünden kurtulmaya çalıştığının da bir göstergesi olabileceğini söylüyor. (BBC)

1226900cookie-checkObama’dan bankalara uyarı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.