Obama’ya şiir yazdı, tutuklandı!

“Keskin Nişancı” başlıklı şiirinde Başkan Obama ve eşini tehdit eden söz ve imâlara yer vermesi, Johnny Logan Spencer Jr. adındaki şairi demirparmaklık ardına gönderdi. FBI ve Amerikan Gizli Servisi, Başkan’ı “tiran” olarak niteleyen şiirinde öldürme kastını açıkça dışa vurduğu saptanan Spencer’ın hem devlete karşı işlenen ağır suçlar, hem de kişilerin hayatına yönelik kasıt iddialarıyla önümüzdeki günlerde mahkemeye çıkarılacağını açıkladı.

Nasyonal Sosyalist-Irkçı Amerikan Beyaz Hareketi’nin internetteki sitesi http://newsaxon.org adresinde yayınlanan şiirinde Kentucky Eyaleti Louisville kentinde yaşayan Spencer’ı derhal tutuklayan FBI ajanı Stephan M. Pazenzia, bütün internetin bu anlamda süzgeçten geçirildiğini ifade etti.

Spencer’ın yaşadığı kent ve eyalet, ABD’nin ırkçı Klu-Klux-Klan örgütüne ev sahipliği yapmasıyla tanınıyor. Kentucky’nin sivil özgürlük hareketi içinde ırkçı olarak adının çıkmasına neden olan beyaz ırkçıların hâlen yoğun olarak bu eyalet ve civarında bulundukları belirtiliyor.

1500150cookie-checkObama’ya şiir yazdı, tutuklandı!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.