Obrador, ‘alternatif cumhurbaşkanı’ oldu

OBRADOR (ALTERNATIF) DEVLET BASKANI ILAN EDILDI:

Seçimler sonrasında başkanlık yarısını kaybeden Demokratik Devrim Partisi’nin (PRD) 48 gün boyunca süren ve başkent trafiğini neredeyse durduran yol kapatma eylemlerinin sona ermesi ve ana arterlerden kaldırılan çadırların ardından Cuma akşamı cumhuriyet kutlamaları ve Cumartesi günü Askeri geçiş törenininden sonra PRDlilerin gerçekleştirdiği Ulusal Demokratik Konvensiyon’da PRD’nın adayı Andres Manuel Lopez Obrador, alternatif cumhurbaşkanı ilan edildi.

Cumartesi günü saat 15.00’de ülkenin her tarafından gelen binlerce çeşitli renk sınıf ve meslekte insanın toplandığı Zocalo Meydanında gerçekleştirilen megamitingde Obrador’un ya pasif halk direnisinde koordinatör ya da halkın seçtiği cumhurbaşkanı olarak isimlendirilmesi gündemdeydi.

Konvensiyona takım elbise ve partisinin rengi sarı kravatla gelen Obrador, 25 kez “Kabul etmiyoruz’ diyerek yaptığı konuşmasında bunun pasif bir sivil hareket olduğunu tekrar tekrar vurgulayarak,” bu da bizim restimiz. Halkın isteğine saygı göstermeyi öğrensinler” dedi.

Ulusal Demokratik Konvensiyon’un aldığı kararlar içerisinde; 1 Aralık’da görev başı yapacak olan Cumhurbaşkanı Felipe Calderon ve kabinesinin tanınmayacağı, rüşvet ve imtiyazlı bir rejimin yürürlükten kaldırılacağı, 20 kaşım’dan itibaren Obrador’un seçilmiş cumhurbaşkanı olarak tanınacağı, merkez başkent olmak kaydıyla ülkenin her tarafına masalar kurulacağı ve Obrador’un tüm Meksika’yi köy köy şehir şehir yeniden dolaşacağı vardı. Kurulacak paralel hükümet, gönüllü yardımlarla finanse edilecek. 

Ulusal demokratik Konvensiyon ikinci kez 21 Mart 2007’de toplanacak.

FOTOĞRAF: Alternatif Cumhurbaşkanı Andres Manuel Lopez Obrador


 

1136850cookie-checkObrador, ‘alternatif cumhurbaşkanı’ oldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.