Çocuk Şenliği büyüdü…

Gecen yıla kıyasla oyun alanı ve katılımcı çocuk sayısını ikiye katlayan Çocuk Şenliği’nde yine bütün etkinlikler çocuklar için ve çocukların katılımıyla gerçekleşti…

Çocuk Şenliği’nde, çocuk tiyatrosu, masal ve müzik dinletisi, halk oyunları, kukla gösterisi, yüz boyama, el becerileri, çuval yarışı gibi çocuk aktiviteleri yer aldı.

Çocuk şenliğine katılan bine yakın çocuğun yanısıra aileler de hoşça zaman geçirdi… Farklı kültür kökenli bölge sakinlerinin Çocuk Şenliği’ne ilgi gösterdiği gözlendi.

Day Mer Başkanı Ahmet Sezgin, Çocuk Şenliği’nin Festival etkinlikleri arasında önemli bir yeri olduğunu belirterek, “Çocuk Şenliği giderek kendi başına bir festival olma yolunda” dedi…

“AİLELER DE İYİ ZAMAN GEÇİRDİ”

Çocuk Şenliği’nin çocuklara hoş bir zaman geçirmesinin ötesinde ailelerin de birbirleriyle kaynaştığı ve özellikle çocukların yetiştirilmesinde bilgi ve deneyim paylaştığı bir etkinlik olduğunu belirten Sezgin şöyle devam etti:

“Gençlik Şenliği’nin özelliği gençlerimiz etkinliklerde bizzat yer almasıydı. Çocuk Şenliği’nde de yalnız yetişkinler değil çocukların kendileri de bütün etkinliklerin merkezindeydi. Çocuk tiyatrosundaki minik oyuncular ve küçük müzisyenler yalnız kendi yaşdaşlarını değil biz büyüklere de keyifli bir zaman geçirttiler…”

Sezgin Çocuk Şenliği’nde çocukları eğlendirirken eğitmeyi amaçladıklarını vurgulayarak, “Sanırım ilginin katlanarak artması doğru yolda olduğumuzun göstergesi…” diye konuştu.

FESTİVAL SÜRÜYOR…

Festival 3 Temmuz Salı günü Gülsüm Cengiz’in katılımı ile “Kadınlar için Söylenmiştir” adlı söyleşi ve 6 Temmuz Cuma günü Sebahat Tuncel ve Ender İmrek’in katılımı ile gerçekleştirilecek olan Halkların Demekratik Kongresi adlı panelde yer alacak.

Festivalin 8 Temmuz günü Clissold Park’ta yapılacak Park Şenliği ile sona erecek. Park Şenliği’nin bu yıl ki konukları ise, Şevval Sam ve Ferhat Tunç. Kültürel programının yanı sıra BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Emek Partisi Başkan Yardımcısı Ender İmrek, RMT Sendikası Genel Başkanı Alex Gordon ve PCS Yardımcı Genel Sekreteri Chris Baugh’da konuşmacı olarak park şenliğinde yer alacak.

FOTOĞRAFLAR (Arif Bektas / Evrensel Gazetesi)

844050cookie-checkÇocuk Şenliği büyüdü…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.