Çocuklardan taciz ihbarlarında rekor

Geçen yıl günde ortalama 30’un üzerinde çocuğun ChildLine’ı arayıp cinsel taciz ya da tecavüze uğradığını belirterek, yardım istediğine işaret eden yetkililer, yıl boyunca 13 bin çocuğun hattı aradığını açıkladı. Bunun üç yıl öncesinin rakamlarına göre yüzde 50’lik artış anlamına geldiği de kaydedildi.


Bu arada, ChildLine vakfının yöneticileri, acil yardım hattına gelen telefonların sadece üçte birinin değerlendirilebildiğine dikkati çekti.


İhbarların hepsini değerlendirmeleri gerektiğini belirten Vakıf kurucusu Esther Rantzen, bunun için çalışanların ve telefon hatlarının sayısının artırılmasına ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.


2008 yılı boyunca yapılan başvurularda 6 bin çocuğun tecavüze uğradığını söylediği, bunlardan 465’inin 7 yaş ve altında olduğu kaydedildi.


Bu çocukların hepsine yardım edilebilmesi için Vakfın maddi imkanlarının genişletilmesi gerektiğini belirten Esther Rantzen, “Bir çocuğun bizi aramak için bütün cesaretini topladıktan ve aradıktan sonra, istediği ve aradığı yardıma ulaşamaması fikri bizim için bir kabus. Bu çocuk büyük bir ihtimalle bir daha aynı cesareti bulup, bizi bir kez daha arayamayacak ve her gün, yaşadığı büyük saldırının tekrarını yaşamak zorunda kalacak” dedi.


Vakıf yöneticileri, geçen yıl Vakfın acil yardım hattını arayan 13.237 çocuktan üçte ikisinin kız olduğunu ve büyük bölümünü de 12-15 yaş grubunun oluşturduğunu bildirdi.


Vakfın yardım hattını arayan çocukların yüzde 60’ının, cinsel taciz ya da tecavüzden ailenin bir diğer ferdini sorumlu tuttuğu belirtildi.

820870cookie-checkÇocuklardan taciz ihbarlarında rekor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.