Okul harcı için fahişelik yapıyorlar

Victoria üniversitelerinde okuyan ve eğitim giderlerini karşılamak için fahişelik, striptizcilik ya da “escort”luk yapan öğrenci sayısının “düzinelere” ulaştığı bildirildi.

Bu öğrenciler, üniversite ve TAFE harçlarındaki artış ve hükümet yardımı alma koşullarının zorlaşmasının, kendilerini seks endüstrisinde çalışmaya zorladığını söylüyor. Öğrenciler, restaurantlarda düşük ücrete uzun saatler garsonluk yaparak sınavları geçemediklerini ve asgari yaşam koşullarını sağlayamadıklarını öne sürdü. Öğrencilerden biri, “Ailem üniversitede okumamla gurur duyuyor ancak seks endüstrisinde çalıştığımı bilmiyor” dedi.

Melbourne Üniversitesi’nde araştırmacı Sarah Lantz, bu sektörde çalışan Victoria’daki 7 yüksek öğrenim kurumundan 40 öğrenci arasında anket düzenledi. Lantz’ın bulgularına göre haftanın iki gecesi fahişelik yapan kız öğrenciler, haftanın 5 gecesi garsonluk yapan öğrencilerin iki katı para kazanıyor. Bazı öğrencilerse, uyuşturucu satışı, gittikleri mağazalardan hırsızlık yapma, hırsızlık çetelerine karışma gibi suçlara karışıyor. Bazıları da “cash” çalışma yöntemini tercih ediyor.

Yapılan araştırmalara göre, bir kısmı “duble degree” yapan, üniversiteli kadınların yüzde 85’i yoksulluk sınırının altında yaşıyor. 

Victorialı fahişeler arasında yapılan bir araştırmada kadınların yüzde 20’sinin aynı zamanda okuduğu belirlendi. Bunlardan yüzde 0.7’sinin lise öğrencisi olduğu kaydediliyor. Bazen okul üniforması ile çalıştığını belirten bir fahişe, müşterilerinin buna bayıldığını söyledi.

 

1108280cookie-checkOkul harcı için fahişelik yapıyorlar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.