Okul kesintilerine karşı ulusal eylem…

Ulusal Eğitim Sendikası (NEU) muhafazakâr hükümetin okul kesintilerine karşı 20 ve 21 Nisan tarihleri arası yapacağı kampanya ile bunu ülke gündemine taşımak için kampanya başlatıyor…

NEU, hükümetin 2015’den bu yana uyguladığı kesintiler sonrasında en çok ilk ve ortaokulların etkilendiğini belirterek, “Müdürler çözümü öğretmenleri işten çıkarma, olanakları azaltma yada okul gününü kısaltmada buldu. Bu da temel eğitimi olumsuz etkilemektedir. Kampanyamıza katılarak kesintileri durduralım” açıklamasını yaptı.

Ortaokul öğretmeni Oktay Şahbaz kesintilere karşı toplum üyelerini de duyarlı olmaya çağırarak, kampanyaya destek olunmasını istedi.

Şahbaz kesinti miktarını şöyle açıkladı:

“Okul bütçelerinden kesintilerin yoğun bir şekilde hayata geçirildiği 2015 yılından beri yapılan 2.8 milyar tutarındaki kesinti bir çok orta ve ilk okulu etkiliyor. Yapılan kesintilerin sonucunda İngiltere’deki her ilkokulun bütçesinden ortalama 45 bin sterlin kesilirken, ortaokullarda bu rakam 185 bin sterlin oldu. Bu uygulama ile İngiltere’deki okulların yüzde 91 kesintilerden nasibini aldı. Bu konuda velilerin yaptığı istikrarlı kampanyalara takılan hükümet 1.3 milyar ek bütçe ayırmasına rağmen, kesmek istediği 2 milyar sterlinden vazgeçmiş değil.”

“Her bir öğrencinin iyi bir eğitim alması için eğitime daha fazla bütçe ayrılması gerekirken, Muhafazakar Parti hükümeti bunun tersinden bir anlayış ile binlerce öğrencinin eğitim hakkını azaltmak istiyor” diyen Şahbaz, “Bu kesintilerin çocuklarınızın gittikleri okulları nasıl etkilediği öğrenmek istiyorsanız büyük bir titizlik ile hazırlanmış www.schoolcuts.org.uk internet sitesini ziyaret edebilirsiniz” dedi.

“KAMPANYAYA KATILIN”

Şahbaz, “Kesintilere karşı bizlerde, Türkiyeli ve Kürt toplum olarak, sesimizi yükselmemiz gerekir. Bu anlamda yapabileceğimiz ilk adım 20 – 21 Nisan tarihlerinde olacak kapmayanın bir parçasını olmak” diye konuştu.

“Kampanya nasıl olacak?” sorusunu da Şahbaz şöyle yanıtladı:

“Çok kolay, aşağıdaki değinilen aktivitelerden birini yaparak bunu yapabilirsiniz:

  1. www.neu.org.uk/weekend-of-action internet adresini ziyaret edin.
  2. Evinizin camına hükümetin yaptığı eğitim kesintilerini açıklayan poster asın.
  3. Kendi sokağınızdaki evlere kesintiler ile ilgili broşür bırakın. Broşürleri ister yukardaki internet sitesi üzerinden isterseniz benim ile irtibata geçerek temin edebilirsiniz.
  4. Çevrenizdeki aileler ile bu konuda bir toplantı yapın. Beraber www.schoolcuts.org.uk internet sitesini ziyaret edin ve kesintilerin çocuklarınızın okullarını nasıl etkilediğine bakın.
  5. Sitedeki basın açıklamasını yerel gazetenize yollayın ve konuyla ile ilgili bilgilendirme yapın.
  6. #schoolcuts hastagı sosyal medyada paylaşın ve kullanarak bilgilendirme yapın.
  7. Bölgenizde bu konuda yapılan etkinliklere katilin ve destek şunun.

www.neu.org.uk/woa-events sitesini ziyaret ederek bu bilgiye ulaşabilirsiniz.”

2179240cookie-checkOkul kesintilerine karşı ulusal eylem…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.