‘Okuyamazsın’ dediler, Oxford’tan teklif aldı

Doktor olmak istediği için City Islingtone College Fen Bölümü’ne başvuran öğrenci, “Hemşire ol” ya da “Medya oku” bahaneleriyle geri çevrildi. İnat edip ortaokuldan sonra Booke House Sixth College’de Fen bölümünü bitiren Türk öğrenci, başvurduğu tüm üniversitelerin Tıp bölümlerine kabul edildi.


Yaklaşık üç yıl önce ortaokuldan mezun olan Emre Gürgün, eğitimini sürdürmek için kolej araştırmaya başlamış. Tek amacı Tıp okumak olan Emre, araştırmaları sonucu bu alanda en iyi okulun City Islingtone College olduğunu öğrenmiş. Ama olaylar hiç de onun umduğu gibi gelişmemiş…


Notlarına ve referanslarına güvenen öğrenci randevu alarak, Fen bölümü müdürü ile görüşür. Toplam bir dakika süren görüşmeden sonra bölüm müdürü Emre’ye, “Neden doktor olmak istiyorsun? Bu alan çok zordur. Tüm derslerden A-C arasında notlar alman gerekecek. İstersen hemşire olabilirsin ya da daha kolay olan Medya alanlarını seç” diyerek onu alt kattaki Medya bölümüne gönderir.


Sadece görünüşü ve adına bakılarak Fen okumak için yetersiz görülen genç kız, bunun üzerine Booke House Sixth College’e kaydolur. Başarılı bir eğitim sürecinin ardından Tıp okumak için Londra’nın en önemli beş üniversitesine yaptığı başvuruların tamamı kabul edilir. 


‘AŞAĞILANMAYI İÇİME SİNDİREMEDİM’
Notları çok iyi olmasına rağmen sadece adına ve yüzüne bakan bölüm başkanının “Tıp okuyamazsın” kararına vardığını belirten Emre Gürgün, çok mutlu olduğunu fakat o an yaşadığı aşağılamayı bir türlü içine sindiremediğini söylüyor.


Emre Gürgün, kolej bitmeden önce başvurduğu, Queen Mary, King’s Kolej, Westminster, Middlesex ve Saint George’s Üniversiteleri’nin tamamında olumlu yanıt aldı. Daha da önemlisi, geçen hafta Westminster Üniversitesi’ndeki toplantıya giden Emre başka bir süprizle karşılaştı… Öğrencilerle yapılan açık görüşmeye davet edilen Oxford Üniversitesi görevlileri, Emre ile özel mülakat yapmışlar. Referans ve notlarını gören üniversite temsilcileri bir yıl Westminster’de okuduktan sonra Tıp eğitimi için Emre’yi Oxford Üniversitesi’ne davet etmişler.


AİLELERİN GÖREVLERİ
İngiltere’de yaşayan öğrencilerimizin en başarılı grupta olmadığını kabul ettiğini belirten Emre’nin babası Veli Gürgün, çocuklarımızın başarısı için mutlaka ailelerin herkesten fazla özen gösterip çalışması gerektiğini belirtiyor.


Kızının “hayır” yanıtı aldıktan sonra yıkıldığını, buna rağmen tekrar motivasyonunu sağlayıp başarılı olduğunu belirten Gürgün, yapılan “ayırımcılığı” unutamadıklarını söylüyor. Kızının başarısının tesadüf olmadığını belirten baba Gürgün, “Okuldaki tüm toplantılara gittim. Çocuğumun öğretmenleriyle her zaman iletişim halinde oldum. Arkadaşları ile tanışıp onları evimize davet ettim. Sorunları ve sıkıntılarıyla sürekli ilgilenip, ders çalışması için rahat bir ortam yaratmaya çalıştık ve arkasından başarı geldi” diyor.


Erken yaşta çalışıp para kazanmak zorunda olan çocukların, derslerine kolay konsantre olamadığına vurgu yapan Gürgün, ailelerin çocuklarının arkadaş seçimine karışmamaları ama kimlerle arkadaşlık yaptıklarının mutlaka bilinmesi gerektiğini sözlerine ekliyor.


HABER VE FOTOĞRAF: MUSTAFA ÇETİNKAYA


FOTOĞRAF:Emre Gürgün

780620cookie-check‘Okuyamazsın’ dediler, Oxford’tan teklif aldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.