Olmadı Gül!

Gül, Suriye ziyaretinin amacının BM Güvenlik Konseyi kararlarının süratli ve tam uygulanmasına katkı sağlamak olduğunu söyleyerek, verdiği mesajları Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad’ın anlayışlı bir şekilde aldığını söyledi.


Gül, günübirlik çalışma ziyareti çerçevesinde gittiği Suriye’den dönüşünde Esenboğa Havaalanı’nda kısa bir açıklama yaptı. Lübnan eski başbakanı Refik Hariri’nin suikasti ile ilgili bir soruşturma komisyonu kurulduğunu ve bu komisyonun sunduğu raporun BM tarafından kabul edildiğini hatırlatan Gül, komisyonun çalışma sürecinin 15 Aralık’a kadar uzatıldığına da dikkat çekti.


Gül, sözlerini söyle sürdürdü: ”Bölgemizde olup bitenlerin tecrübesiyle hareket ederek, şunu biliyoruz ki eğer sorunlar kronikleşmeden halledilmezse, katkı sağlanmazsa, daha sonra içinden çıkılmaz hale geliyor.”
 
”SURİYE KONUSUNDA HEDEFİMİZ AYNI” 


Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı, Suriye konusunda ABD ile Türkiye’nin aynı hedefleri paylaştığını bildirdi.


Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Adam Ereli, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün Suriye’ye yaptığı ziyareti Washington’un nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, ”Bu gezi Türk hükümetinin kararı ve inisiyatifiyle yapıldı, dolayısıyla bu konudaki soruları onlara yöneltiyorum. Bizim görüşümüz şu, biz Türkiye ile Suriye’ye ilişkin aynı hedefleri paylaşıyoruz” dedi. Ereli, ”Buna Irak, Lübnan konuları ve Lübnan’ın eski başbakanı Refik Hariri’nin öldürülmesine ilişkin açılan soruşturmaya yönelik BM Güvenlik Konseyi kararlarına Suriye’nin uyması gerektiği de dahil” diye konuştu.

1026400cookie-checkOlmadı Gül!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.