‘On bir karpuz taşıyan Türk anıtı’ Belgrad’da

Daha önce Berlin Sparwaaser HQ galerisinde sergilenen heykel, Belgrad’ın ardından Nisan ayında Helsinki Şehir Müzesi’nde sergilenmek üzere Finlandiya’ya gidecek.

Mika Hannula ve Branko Dimitrijevic’in küratörlüğünde gerçekleşen “Kendini Konumlandırmak” isimli sergiye katılan sanatçılar arasında Phil Collins, Karsten Konrad, Anninka Ström ve Anri Sala da bulunuyor.

“Bir İngiliz, bir Japon, bir de Türk diye başlayan bir fıkradan yola çıkılarak yapılmış olan heykel Kasım ve Aralık aylarında Berlin’de Sparwasser HQ’da Berat Işik Köken Ergun ve Şener Özmen’in de katıldığı Placebo Etkisi isimli sergide yeralmıştı.

Özkaya bugüne değin yapıtlarını başta İstanbul olmak üzere, aralarında Paris, Berlin, Kopenhag, Torino, Milano, Malmö, Belgrad, Stockholm, New York ve Utrechtin de bulunduğu, dünyanin bir çok sanat başkentinde sergiledi. Kitapları arasında “Sanatta Deha ve Yaratıcılık”, “DÖRDÜBİRYERDE” ve “Göründüğü Gibi Değil! ıklayabilirim” bulunmaktadır.

Diyarbakır doğumlu sanatçı Ahmet Ögüt’ün yapıtları İstanbul, Diyarbakır, Zagrep, Hannover, Berlin ve Setinye’de sergilenmistir. Sanatçı, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmalarına devam ediyor.

Ayrıntılı bilgi Ayrıntılı bilgi için: www.msub.org.yu 

1097950cookie-check‘On bir karpuz taşıyan Türk anıtı’ Belgrad’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.