'Onlar artık daha bilinçli ebeveyn'

Minik Kardeş Çocuk Yuvası 28 Şubat – 19 Haziran arasında İslington bölgesinde New North Community Children’s Centre‘da 13 haftalık Aileleri Güçlendirme Toplumları Güçlendirme Kapsamlı Ebeveynlik Kursu düzenledi.


Bu programda yer alan konular şöyle açıklandı:


– Disiplin aşamaları- çocukları pozitif bir şekilde nasıl eğitebiliriz,
– Çocuk yetiştirmede eski ve yeni yöntemler,
– Çocukluk karakteristik özellikleri ve farklı gelişim süreçleri,
– Kimlik, kültür, gelenek / değerler ve önemi ve
– Ebeveyn ve çocuk ilişkisini geliştirme ve güçlendirmek…


Yeni dönemde ebeveyn kurslarını sürdüreceğini açıklayan Minik Kardeş'ten yapılan açıklamada şöyle denildi:


"Program Race Equality Foundation'a (REF) kayıtlı olarak yapıldı. Minik Kardeş Çocuk Yuvası 3 sene önce iki elemanı Leyla Cavcav ve Nuray Çakmak’ı REF’nun düzenlediği rehberlik kursuna gönderdi. Bu kursun bitiminde Leyla ve Nuray REF’nun hazırladığı ebeveynlik kitapçığını Türkçe’ye çevirdiler.  Minik Kardeş’in düzenlediği ve masrafının İslington Children Centre’ın sağladığı bu program REF’ya kayıtlı olan ve ilk defa Türkçe verilen programlar oldu. 


Daha önce İngilizce verilen bu programa katılan aileler için tercüman sağlanıyordu, Minik Kardeş’in düzenlediği bu programa katılan aileler tercüman olmadan kendi duygu, düşünce ve fikirlerini rahatlıkla kendileri ifade edebildi.


Programa katılan aileler çocuklarıyla olan ilişkilerinde ve çocuklarının tavır ve davranışlarında büyük gelişmeler olduğunu belirttiler.  Ayrıca aileler sadece çocuklarıyla ilgili gelişmelerin yanı sıra kendilerininde yaptıkları grup çalışmaları ve paylaşımları sayesinde rahatlama, öz güven ve öz saygının geliştiğini belirttiler.  13 haftalık bu programları düzenlerken Minik Kardeş ilerleyen bölümlerde katılım sayısının azalabileceğini düşünürken tam tersine katılımcılar beraberlerinde başka aileleri de getirdi."

813590cookie-check'Onlar artık daha bilinçli ebeveyn'

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.