Onur Öymen: AB hep fazlasını istiyor

Öymen, yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa Parlamentosu (AP) Dış İlişkiler Komisyonundan geçen metin karar tasarısının, şimdiye kadar geçen metinlerin en kötüsü olduğunu savundu.


“Bunlara karşı iktidar, muhalefet, devletin bütün kuruluşları el birliğiyle mücadele etmemiz lazım” diyen Öymen, “Biz 4 yıldır bunu yaptık. İlk defa gördük ki AKP’liler AP’de türbanı görünce bir anda dünyaları değişti” dedi.


AK Parti milletvekillerinin “türban söz konusu olunca kırmızı görmüş boğaya döndüklerini” ileri süren Öymen, şunları kaydetti:


“Ermeni soykırımı, soykırımın Türkiye’nin üyeliği için ön şart olması kabul edilemez. Kıbrıs’la ilgili Magosa limanını AB ve BM’nin yönetimine verin deniliyor. Böyle bir şey olabilir mi? Raporda Danıştay saldırısını yazıyor ama sadece orada yeterli polis önlemi alınmadığı belirtiliyor. Bu saldırının laiklik düşmanlarının Danıştay’ın aldığı bir laiklik doğrultusunda karara tepkisinin sonucu olduğunu söylemiyor. Milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması da raporda yok. AB siz ne yapsanız fazlasını istiyor. Bunun sonu yok.”


“AVRUPA’DA ÖLÇÜ NE İSE BİZDE DE OLMALI”


Öymen açıklamasında, Türkiye’nin bu konud açık bir tavır sergilemesi gerektiğini ifade ederek, şu görüşlere yer verdi:


“CHP olarak tavrımız şu; fikir özgürlüğü konusunda biz Avrupa’nın bir adım gerisinde kalmak istemeyiz. Avrupa’da fikir özgürlüğünün ölçüsü neyse bizde de o olmalı. Ama, Avrupa kendi güvenliğini sağlamak için hangi koruyucu önlemleri alıyorsa bizde aynı koruyucu önlemleri almak hakkına sahibiz. Avrupa teröre karşı yasalarla kendini korusun, biz korumayalım. İşte bu olmaz. Şu kadarını söyleyeyim ki, bu uyum yasaları konusunda biz bir taraftan Türkiye’nin çıkarlarını, güvenliğini, bir taraftan da Avrupa’nın standartlarını gözeten bir yaklaşım sergileyeceğiz.”


 

1033860cookie-checkOnur Öymen: AB hep fazlasını istiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.