Oojami Di Caprio’nun filminde

Filmin galasında da bir konser verecek olan Oojami muzik grubu, Bodrum doğumlu, 20 yıldır Londra da yasayan Necmi Cavlı tarafından 8 yıl önce kuruldu.


Oojami, son 3 sene içinde ABD, Birleşik Krallıklar ve Kanada turları dahil 15 ülkede 200 den fazla konser verdi. REM ve Sting gibi gruplarla çalışan Miles Coplan’ın Amerika daki CIA adlı plak sirketi ile 3 albüm  (Bellydancing Breakbeats, Urban Dervish ve Boom Shinga Ling) çıkaran grup, İngiltere`de Observer gazetesinin Music Monthly ekinde ayın en iyi on albümü arasında 8inci sırada, Gwen Stephanie ve Take That gibi isimlerin üzerinde yer aldı.


Yönetmenliğini, 2007 Oscar adayı (The Queen filmi ile) Stephen Friears’in yaptığı ‘Kirli ve Güzel Şeyler’ adlı filmde göçmen Türk kızını canlandıran Audery Tatoo Oojami’nin ilk albümlerindeki Fantazy adlı şarkıya dans etmişti. Bu sene, Glastonbury Festivali’ne de katılacak olan grup, Önümüzdeki aylarda Belçika, İspanya, İskoçya, İngiltere, Galler ve Türkiye de konserler verecek.


Oojami, Güney Afrikanın Kalahari çöllerinden, Türkiye’ye oradan Londra’ya kadar çeşitli kökende melodilerin bir sentezinden oluşan melez bir müzik yapıyor. www.oojami.co.uk


__________
http://www.oojami.co.uk/images/oojamiposter.jpg

819770cookie-checkOojami Di Caprio’nun filminde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.