Orduda eşcinsellik Genelkurmay’dan azıcık “veto” gördü

Türkiye’deki askerin e-muhtıralarını hatırlatan biçimde Pentagon’un yaptığı yoruma bakılırsa, ABD Ordusu henüz eşcinsel ve lesbiyen askerlere tüfek omza demiyecek…

Senato’nun “Sen sorma, sen de söyleme” yasası olarak bilinen Ordu’daki askerlere ne cinsel eğilimlerinin sorulması, ne de onların yanıt vermesine yönelik bir baskıyı kabul etmeyen yeni yasa tasarısına 65-31 oranında bir oylamayla “pass” vermesi üzerine Pentagon sessizliğini ilk defa bozdu.

Askerin verdiği karşılık Washington’da zaten eksi derecelerde olan havayı birden bire buza kesti. Sivil yönetim Pentagon’un çıkışına henüz bir yanıt vermezken, siyasi gözlemciler, yasa tasarısının Kongre ve Başkan danışmanları aşamasında oyalanacağı görüşünde… Obama’nın gelişmeleri danışmanları ve uzmanlar aracılığıyla dikkat içinde izlediği bildiriliyor.

ABD Ordusu’nda bugüne dek, 12 bin civarında eşcinsel olduğu saptanan askerin görevine son verilmiş, özlük hakları da askıya alınmıştı. Bu ayrımcılığa karşı bir süredir hazırlanan kamuoyu ve yasa hazırlayıcıları, Senato’da şimdilik zafer elde etmiş oldu, ancak bunun son Pentagon cevabıyla yeterli olmadığı görülüyor.

1517230cookie-checkOrduda eşcinsellik Genelkurmay’dan azıcık “veto” gördü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.