“Ortak açıklama konusu net değil”

Talat, Hristofyas’la görüşmesinin ardından makamına dönüşünde yaptığı açıklamada, görüşmede Avrupa Birliği konusunun ele alındığını kaydetti.

Talat, Rum tarafının “Ekonomi” konusuna bakan teknik heyetinin mazereti nedeniyle bugünkü görüşmeye katılamadığını, bu nedenle kendi heyetlerinin gitmediğini ve AB heyetlerinin bir araya geldiğini ifade etti.

30 Marttaki görüşmede, müzakerelerde sağlanan ilerlemenin belirtileceği ortak açıklama yapılması konusunda kesin sonuca varmadıklarını kaydeden Talat, konunun gelecek toplantıda da gündeme geleceğini, anlaşırlarsa ortak açıklama yapılacağını belirtti.

Rum basınında, “ortak açıklama yapılması için ölüp bitiyormuşlar gibi yayınlar yapıldığına” işaret eden Talat, böyle bir şeyin söz konusu olmadığını söyledi. Müzakerelerdeki ilerlemenin açıklanmasını istediklerini, ancak bu isteklerinin yeni olmadığını ifade eden Talat, “Kıbrıs Türk halkının konuyla ilgili merakını dikkate alarak, bir açıklamanın yararlı olacağını” düşündüklerini söyledi.

Talat, bu konudaki düşüncelerinin uzun zamandır masada bulunduğunu ifade ederek, “Ama bunun için öldük bittik gibi bir durum da söz konusu değildir. Rum basını konuyu abartıyor. Dünyanın sonu değildir, bugün açıklarız, açıklamayız. Gelecek ay açıklarız, o günün koşullarına göre karar veririz” dedi.

Bu arada KKTC Cumhurbaşkanı Talat, temaslarda bulunmak üzere yarın Ankara’ya gidecek.

1237080cookie-check“Ortak açıklama konusu net değil”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.