Oy yeri: Oy anam oyyy, Olympia

Haziran ayında Türkiye’de yapılacak genel seçimler için Birleşik Krallıkta oy kullanılacak yer ve tarih belirlendi. Buna göre 30-31 Mayıs tarihlerinde Londra ve Edinburgh olmak üzere iki merkezde kurulan seçim merkezlerinde oy kullanılacaktır. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de oy verme merkezi olan Olympia Sergi ve Konferans Merkezi (W14 8UX) genel seçimler için de oy verme merkezi olarak kullanılacak. Çok tartışma yaratan randevu sistemi de bu yıl uygulanmayacak.

Konu ile ilgili Türkiye Cumhuriyeti Londra Başkonsolosluğu tarafından yapılan bilgilendirmeye göre;

2015 yılında Türkiye’de gerçekleştirilecek 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri 30-31 Mayıs 2015 tarihlerinde İngiltere’de Londra ve Edinburg’da düzenlenecektir.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) almış olduğu ilgili kararlar gereği 2015 Milletvekili Genel Seçimleri Londra’da Olympia Sergi ve Konferans Merkezi’nde (W14 8UX Londra) yapılacaktır. Edinburg Başkonsolosluğunun aşağıda belirtilen görev alanında ikamet etmeyen İngiltere’deki tüm vatandaşlar Londra Olympia Sergi salonunda oy kullanacaktır.

Edinburg Başkonsolosluğunun göreve başlaması nedeniyle görev bölgesinde kalan İskoçya ve Kuzey İrlanda’nın tamamı ile İngiltere’nin Northumberland, Cumbria, Tyne and Wear, County Durham, Lancashire, North Yorkshire bölgeleri ve York şehrinde yaşayan vatandaşlar oylarını Edinburg Başkonsolosluğunun belirleyeceği bir yerde kullanacaktır.

Vatandaşların oy kullanabilmeleri için yurtdışı seçmen kütüğünde bulunmaları gerekmektedir. Seçmen kütüğü kaydı https://secmen.ysk.gov.tr/ysk/secmenBilgiYurtdisi.jsp adresinden kontrol edilebilmektedir.

Yurtdışı seçmen kütüğünde kayıtlı olmayan veya kayıtlı olduğu Başkonsolosluk görev bölgesi dışında görünen vatandaşların seçmen kayıtlarını düzeltmek için Başkonsolosluğa adres beyanında bulunmaları gerekmektedir. Adres beyanına ilişkin daha fazla bilgiye http://www.turkishconsulate.org.uk/tr/diger_islemler.asp… adresinden ulaşılabilmektedir.

Yurtdışı Seçmen Kütüğü 14 Mart 2015 Cumartesi günü YSK’nın internet sitesinde ilan edilecektir.www.ysk.gov.tr internet adresinden kontrol edebileceğiniz seçmen bilgilerinizde bağlı bulunduğunuz Başkonsolosluk bilgisinin yanlış olduğunu tespit etmeniz halinde, 14 Mart 2015 (Türkiye saati ile 08.00) ile 27 Mart 2015 (Türkiye saati ile 17.00) tarihleri arasında Londra Başkonsolosluğuna şahsen müracaat ederek itiraz başvurusunda bulunabilirsiniz.

İtiraz başvurusu için son gün 27 Mart 2015 (Türkiye saati ile 17.00) olup, bu saatten sonra itiraz başvurusu kabul edilmeyecektir. İtiraz başvurularının şahsen yapılması gerekli olup, posta ile itiraz başvurusu yapılması mümkün değildir.

Bu seçimlerde randevu sistemi YSK tarafından kaldırılmıştır.

Seçim düzenlemeleri, seçim takvimi ve adres beyanlarının son tarihine ilişkin daha fazla bilgiye YSK’nın resmi internet sitesinden (www.ysk.gov.tr) ulaşılabilmektedir.

853670cookie-checkOy yeri: Oy anam oyyy, Olympia

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.