Pakistan’da bir Taliban katliamı daha

Muhmand aşiret bölgesinde bulunan Yakaghund köyünde yapılan saldırılarda resmi binalar, dükkanlar ve evler büyük çaplı zarar gördü.

Pakistan’ın aşiret kontrolündeki kesimlerinden biri olan Muhmand, Taliban ve el Kaide’nin güçlü olduğu bölgeler arasında.

Bir Taliban sözcüsü saldırının sorumluluğunu üstlendi. İkramullah Muhmand isilmi sözcü hedeflerinin yerel yetkililer ve Anbar Osmanhel aşiretinin Taliban karşıtı ileri gelenleri olduğunu söyledi.

Yetkililer saldırıda en az 102 kişinin öldüğünü, 115 kişinini de yaralandığını söylüyor. Görgü tanıkları bunlar arasında kadın ve çocukların da olduğunu belirtiyor. İntihar saldırılarını yapanlardan biri motosiklet sürüyordu, diğerinin ise patlayıcı yüklü bir araç sürdüğü düşünülüyor.

Saldırılar bölge yöneticilerinden Resul Han’ın ofisi yakınında oldu ancak yetkili saldırıda yara almadı. Resmi binada aşiret ileri gelenlerinin de bulunduğu ve onların da yaralanmadığı belirtiliyor.

Bölgenin en üst düzey yetkilisi Amcad Ali Han’a göre bu saldırılar, “güvenlik güçleri tarafından hareket alanları sınırlanan Taliban’ın giderek daha artan çaresizliğinin bir yansıması.” (BBC)

1251050cookie-checkPakistan’da bir Taliban katliamı daha

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.