Pakistan’da öfke kan getirdi…

Pakistan’ın Karaçi kentinin merkezindeki Şii camisinine yönelik intihar saldırısında beş kişi ölmüş, yirmi kişi yaralanmıştı. Ölenlerden ikisinin saldırganlar, birinin de polis olduğu düşünülüyor. Üçüncü bir saldırgan yaralı halde hastaneye kaldırıldı.

Bu saldırıdan kısa bir süre sonra öfkeli protestocular bir Kentucky Fried Chicken restoranını ateşe verdi. Saldırının haberi yayılırken iki benzin istasyonu ve bir çok otomobil de ateşe verildi. İtfaiye yetkilisi yangın mahalline ulaşmalarının protestocular tarafından önlendiğini belirtti.

CAMİYE SALDIRI 

Pazartesi günkü saldırı üç kişinin camiye girip havaya ateş açmasıyla başladı. Cami imamı, bir saldırganın cemaatin namaz için toplandığı yere hızla gittiğini ve ardından patlama duyduklarını, diğer iki saldırganın da ateş açtığını söyledi.

Karaçi camilerinde yeni güvenlik önlemleri alındığı bildiriliyor. İmamlardan namaz sırasında camilerin kapılarını kapalı tutmaları istendi ve namaz sırasında camilerin çevresine araç park edilmesi yasaklandı.

Pazartesi gecesi ayrı bir olayda önde gelen bir dini liderin öldürülmesi gerilimi artıran diğer bir unsur. Bölge meclisinin eski bir üyesi ve Cemaat-i İslami’nin liderlerinden biri olan Aslam Mücahid kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırılarak, öldürüldü. Üç gün önce de, Pakistan’ın başkenti İslamabad’da yapılan intihar saldırısında 19 kişi ölüp, yaklaşık 100 kişi yaralanmıştı. (BBC)

SON BİR YILIN BİLANÇOSU

Mayıs 2005: İslamabad’da camiye saldırıda 19 kişi öldü
Mart 2005: Belucistan’da 43 Şii bombalı saldırıda öldü
Aralık 2004: Multan’da 40 Sünni bombalı saldırıda öldü
Aralık 2004: Sialkot’ta Şii camisine saldırıda 30 kişi öldü
Mayıs 2004: Karaçi’de Şii camisine saldırıda 20 kişi öldü
Mayıs 2004: Karaçi’de Şii camisine saldırıda 15 kişi öldü

1107510cookie-checkPakistan’da öfke kan getirdi…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.