Palme cinayetine zaman aşımı yok

20 yıl önce bir suikaste kurban giden İsveç eski Başbakanlarından Olof Palme cinayeti üzerindeki sis perdesi hala aralanamadı.İsveç yasalarına göre 25 yıl içinde soruşturması tamamlanamayan davalar zaman aşımına uğruyor. Ancak, Olof Palme cinayetiyle ilgili soruşturma  siyasi ve çok karmaşık bir içerik taşıması nedeniyle zamanaşımına uğramayacak.

İsveç Adalet Bakanı Thomas Bodström, Dagens Nyheter Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, Olof Palme cinayeti soruşturmasının 25 yıllık “zamanaşımı” süresi kapsamının dışında tutulacağını söyledi.

Bugüne dek aralarında bir Türk’ün de bulunduğu bir çok kişi Palme cinayeti sanığı olarak mahkeme  önüne çıkarıldıktan sonra  delil yetersizliğinden serbest  bırakıldı. Cinayetin işlendiği silaha ve somut kanıtlara ulaşılamadı.

Son günlerde bazı  İsveç gazetelerinde Palme  cinayet soruşturmasının  polis tarafından karartıldığı iddialarına yer verilerek olayda  “İsveç derin devleti”nin rolüne dikkat çekildi.

DNA TESTİ YAPILMADI

Görgü tanıklarının Katilin Olof Palme’yi öldürmeden önce omzuna dokunduğunu söylemelerine karşın , Olof Palme’nin paltosu üzerindeki parmak izlerinin  DNA testinin  yapılmadığı ancak 20 yıl sonra anlaşılabildi.DNA testi yapılmadığı için, cinayet sanığı olarak yargılanan kişilerle bir DNA  karşılaştırması da yapılamadı.

Palme cinayetinin zamanaşımı kapsamı dışında tutulmasına karşın, dosyadaki belge ve bilgilerin her geçen gün unutulduğu,bu süreç içinde yeni kuşak polislerin cinayet soruşturmasını devralmaları nedeniyle, soruşturmanın her geçen gün daha da karanlığa gömüleceği öne sürülüyor.

İsveç eski Başbakanlarından Olof Palme, 28 Şubat 1986’da eşiyle birlikte sinemadan çıktıktan sonra, yanında korumaları olmadan Stockholm caddelerinde yürürken uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmüştü.

1123980cookie-checkPalme cinayetine zaman aşımı yok

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.