Pandalar açlık tehdidi altında

Dev pandaların en sevdikleri yiyecek bambu sapları Çin’de yayımlanan China Daily gazetesi, pandaların besin kıtlığı nedeniyle yeni yaşama alanlarına götürüleceklerini yazdı.

Ülkede yaşayan pandaların sayısı 1600’e düşmüş durumda. Dev pandalar, düşük doğum oranları ve yaşama alanlarının insanlar tarafından ihlal edilmesi nedeniyle, uzun süredir nesillerinin tükenmesi tehlikesi altındaydı.

Sevimli hayvanlar şimdi de açlık tehditiyle karşı karşıya bulunuyor. Çin medyası, pandaların en sevdikleri besin kaynakları olan bambu saplarının tükenmekte olduğunu duyurdu.

Sorun bambu saplarının kolay yetişmemesinden kaynaklanıyor. Yeni bambu saplarının olgunlaşması da yaklaşık 10 yıl alıyor. Bambu kıtlığı en son 1980’li yıllarda yaşanmış ve bu dönemde yaklaşık 250 dev panda açlıktan ölmüştü.

Bilimadamları, risk altındaki bu hayvanların yeni yaşama alanlarına kaydırılmaları ya da onlara yeni gıda kaynakları bulunması için çaba sarfediliyor.

Dev pandalara bir darbe de, Çin’in olimpik maskotu için ilk tercihin Tibet antilopu olacağı yönündeki haberlerle geldi. Hatta bir yetkili, diğer adaylardan daha sportif olduğu için antilopun maskot olması gerektiği şeklindeki sözlerine yer verildi.

Ancak panda destekçileri, Pekin’in olimpik ambleminde birden fazla hayvanın yer almasını umut ediyor. (BBC)

1101950cookie-checkPandalar açlık tehdidi altında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.