‘Papadopulos’un oyununa gelmeyeceğiz’

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri (KTBK) Komutanı Korgeneral Hasan Memişoğlu, KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Tevfik Özkılıç, tümen komutanları Tümgeneral Aytekin Cülcüloğlu ve Tümgeneral Yalçın Pehlivanoğlu ile 14. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Yaşar Bal, Başbakan Soyer ile Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’a ayrı ayrı nezaket ziyaretinde bulundu. 


Başbakan Soyer, komutanları kabulünde yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk halkının Rumlarla eşit ortaklık için İngiliz sömürge idaresinden beri varlık mücadelesi verdiğini anlatarak, Türkiye’nin desteğiyle bu mücadeleyi sürdürme kararlılığında olduklarını vurguladı. 


”Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos’un çözüm beklentilerini saptırarak yeni girişimlere yönelme oyununa gelmeyeceklerini” kaydeden Soyer, siyasi çözüm için uğraş verirken, temel haklara dayanarak hukuki mücadelenin de sürdürüleceğini anlattı. 


Soyer, Türkiye ve askeri yetkililerle işbirliğinin her düzeyde devam edeceğini kaydetti.


Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş da kalıcı bir çözüme kadar Türkiye’nin Kıbrıs’tan asker çekmesinin söz konusu olmadığını belirterek, ”İstikrarın güvencesi Türk askerinin varlığı elimizde kalan son kart. Azaltmak değil hatta artırmak gerekir” dedi.

679200cookie-check‘Papadopulos’un oyununa gelmeyeceğiz’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.