Papa’nın eline Faşist Darbe kanı bulaşmış

1976’dan 1983’e kadar sürmüş faşizm döneminde, 35 bin solcu gencin katlinden sorumlu faşist cuntayı ibadet ederek kutsayan Arjantin Katolik Kilisesi başında yer alan şimdiki Papa’nın eski kirli çamaşırları ABD’deki demokrat çevrelerde ortaya çıkarılmaya başlandı.

O dönemde Arjantin’de yayımlanan tek İngilizce gazete olan Buenos Aires Herald’ın yayın yönetmeni olan Amerikalı gazetecinin açıklamaları Papa seçimi ardından kuşkuları artırdı. Bugün yoksullardan yana olduğu açıklanan Papa Bergoglio’nun o dönemde faşist cuntayı destekler durumda kalmış olması üzerindeki kuşkuları artırıyor. Vatikan’ın bu iddialara bir cevap vermesini bekleyenlere göre Papa’nın geçmişinden dolayı ciddi şekilde özür dilemesi de gerekiyor.

Öte yandan çiçeği burnunda yeni seçilmil Papa’nın bir sade aparman dairesinde yaşaması, otobüsle işine gidip gelmesi, yoksulları sık sık ziyaret ediyor olmasını öne çıkaran taraflara bakılırsa Papa Bergoglio’nun 1976 Darbesinden dolayı suçlanması ¨Öküz altında buzağı aramaya¨ benziyor.

1548370cookie-checkPapa’nın eline Faşist Darbe kanı bulaşmış

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.