“Parlamento’dan fiilen çekildik”

Türk, partinin kapatılma kararının ardından bağımsız kalan milletvekilleri ve eski parti yöneticileriyle gerçekleştirdekileri toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ”demokratik siyasetin devam edeceğini” ifade etti.

”Siyaset boşluk kabul etmez. Biz, siyasetin yüceliğine inandığımız için, parlamentoyu bir çözüm yeri gördüğümüz için bugüne kadar siyaset yaptık. Bundan sonra da elbette ki o demokratik siyaseti sürdüreceğiz” diye konuşan Türk, Anayasa Mahkemesin kararının hukuki değil, siyasi olduğunu ileri sürdü.

Türk, partisinin grubunun fiili olarak parlamentodan çekildiğini ve çalışmalara katılmayacağını söyleyerek, ”Ama umut ediyorum ki herkes bugünü, yarını, geleceği yeniden düşünür” diye konuştu.

Ahmet Türk, şunları kaydetti:

“Biz bugünü, kurtuluşun yolu, aklın mantığın ortaya çıkacağı gün olarak değerlendiriyoruz. Türkiye halkı artık ortak aklı ve mantığı ortaya koymak zorundadır. Evet bugün parlamentonun yapısını biliyoruz. parlamentonun bu anlayışı adeta Türkiye’yi felakete sürüklemektedir. Diyaloğun olmadığı bir parlamento, sorunların çözümüne, tartışılmasına tahammül etmeyen bir parlamento var bu ülkede. Yazıktır, bu ülkenin insanına yazıktır. Kürt’e yazıktır, Türk’e yazıktır. Gelin bu mantıktan kurtulun diyoruz. Türkiye için bir şans yaratalım. Barış için bir şans yaratalım. Kardeşlik için bir şans yaratalım. Yapmayın diyoruz. Bütün bu koşullar, haksızlıklara, ötekileştirilmiş politikalara rağmen buradan çağrı yapıyorum. Siz bu ülkenin sorunlarını görmemekten gelemezsiniz. Tarih sizi yargılar. Halkların vicdanı sizi yargılar. Lütfen daha fazla kaosa, bir iç çatışmaya götürmeyin Türkiye’yi. Bir araya gelin. Tartışın konuşun. Bu halkların öncülüğünü yapın, taleplerini anlayın. Biz bin yıldır bu ülkede birlikle yaşadık. Acımasız politikalar yanlışlıklar insanlarımızda bir birine güveni zedelemiş ötekileştirmiş bunu artık görün bunun tedbirini alın bu Türkiye için demokrasi için çok önemlidir.”

İLGİLİ HABERLER:
– Ayna: Ufuk Uras planı yok
– İşte siyaset yasağı getiren eylemler
– DTP kapatıldı

1226610cookie-check“Parlamento’dan fiilen çekildik”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.