Parti lideri olan oğul Butto’ya eleştiri

İngiltere’de yayımlanan The Times gazetesine demeç veren Fatima Butto, Benazir Butto’nun 19 yaşındaki oğlu Bilavel’in, ülkenin ana muhalefet partisi olan Butto’nun partisinin başına getirilmesinin bir anlamda bir aile işine döndüğünü belirterek, “Bu tıpkı bir antikacı dükkanının babadan oğula, sonra torunlara, sonra da torunların çocuklarına geçmesi gibi bir şey. Kuşaktan kuşağa geçiyor” ifadesini kullandı.

Fatima Butto, partinin başına bir Butto’nun geçmesi fikrinin tehlikeli olduğunu da belirttiği demecinde, “Ben böyle düşünüyorum. Bu Pakistan için bir avantaj değil. Bu, demokratik ilkelere sahip olduğunu söyleyen bir parti için de avantaj değil; program değil de şahsiyetler temelinde düşünürsek, birer vatandaş olarak bizler için de avantaj değil” dedi.

Fatima Butto, Benazir Butto’nun 12 yıl önce Pakistan’da öldürülen kardeşi Murtaza’nın kızı. İki aile arasındaki zıtlaşmalar da kamuoyunca biliniyor.

Partinin başına getirilen Bilavel ise, pazartesi günü İngiltere’deki okulundaki öğrenimine kaldığı yerden devam edecek ve öğrenimini tamamladıktan sonra bütün mesaisini siyasete harcayacak. Bilavel, kısa bir süre önce Londra’da düzenlediği basın toplantısında, “tıpkı bir hanedandaki gibi tahta geçtiği” yönündeki suçlamaları reddetmişti.

 


 

1164790cookie-checkParti lideri olan oğul Butto’ya eleştiri

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.