Pasolini’nin katilinden yeni bir iddia

Katiller, ailesi ve kendisini ölümle tehdit ettikleri için yıllarca konuşmadığını öne sürdü.

Otuz yıl önce 1975 yılında 1 kasımı 2 kasıma bağlayan gece İtalyan edebiyatının en önemli şairlerinden  Pier Paolo Pasolini  Ferrara yakınında Ostia’da bir cinayete kurban gitti. Komünist şair Pasolini’nin katili olarak 17 yaşındaki Giuseppe Pelosi tutuklandı. Ancak önceki gün Rai 3’de yayınlanan bir reality show’da kendisiyle görüşülen Pelosi, yıllar sonra yeni bir iddiada bulunarak, Pasolini’yi  güney aksanlı ve 40’lı yaşlarda  üç   kişinin öldürdüğünü iddia etti.

Pelosi Rai Tre’ye verdiği röportajda, olay gecesi bu üç kişinin Pasolini’yi yerlerde sürüklediğini, öldüresiye dövdüklerini ve şaire “pis komünisté diye seslendiklerini  söyledi. Olay sırasında kendisi ve ailesini de ölümle tehdit ettiklerini açıklayan Pelosi, bu nedenle yıllarca konuşmadığını, Pasolini’nin katillerinin bugün büyük bir ihtimalle ölmüş olabilecekleri için konuşmaya karar verdiğini anlattı.

Cinayetin işlendiği gece Pelosi hayatını kurtarmak için  şairin arabasına sığındığını, sesini çıkarmadan arabada beklediğini ekledi.Pelosi’nin açıklamalarının ardından Pasolini cinayeti otuz yıl aradan sonra yeniden İtalya’nın gündemine oturdu. Pasolini’nin yakınları ve avukatları Pelosi’nin açıklamaları ve yeni iddialar yönünde davanın yeniden görülmesini talep ederken, Ferrara Savcılığı henüz bir girişimde bulunmadı.

Pier Paolo Pasolini 1 kasım 1975 gecesi Ostia’da katledildi. Pasolini’nin cesedini Pasolini tarafından keşfedilen ve o yıllarda genç bir aktör olan ve olay yerinden geçmekte olan Ninetto Davoir teşhis etti. Aynı gece hemen başlatılan soruşturmada o tarihte 17 yaşında olan “kurbağa Pino” lakaplı Giuseppe Pelosi, şairin katili olarak tutuklandı. Pelosi yakalandığı sırada çalmış olduğu Alfa 2000 marka arabayı kullanıyordu ve bu araç Pasolini’ye aitti. Pelosi yakalanmasının ardından cinayeti kendisinin işlediğini itiraf
etmiş ve mahkeme yargılama sonucu Pelosi’yi Pasolini’yi öldürmekten 30 yıla mahkum etmişti.

1105610cookie-checkPasolini’nin katilinden yeni bir iddia

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.