Pegasus: Deneyimli ekip korsanı engelledi

Pegasus Havayollarından yapılan yazılı açıklamada, H9 157 sefer sayılı Boeing 737-800 yolcu uçağının İstanbul’a gitmek üzere Diyarbakır’dan havalandıktan sonra kaçırılma teşebbüsünde bulunulduğu belirtildi.


175 yolcu ile 6 kişilik kabin ve kokpit ekibiyle Esenboğa Havalimanına indirilen uçaktaki yolcuların can güvenliğinin sağlanarak tahliye edildiği ifade edilen açıklamada, “Kokpitimizin güvenlik kuralları gereği her zaman kapalı tutulması ve ekibin deneyimli olması nedeni ile korsan kokpite müdahale edememiştir. Uçağımızda bulunan 6 kişilik kabin ekibi duruma hakim olarak uçağın Ankara Esenboğa Havalimanına güvenlik içinde inmesini sağlamıştır” denildi.


Açıklamada, Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve Genel Müdür Sertaç Haybat’ın, uçak yolcularını ve Pegasus ekibini görmek üzere Ankara’ya gittikleri belirtilen açıklamada, yolcuların İstanbul’a taşınması için Ankara’ya başka bir Boeing 737/800 uçağı ve ekibinin gönderildiği ifade edilerek, yolcular emniyet sorgulamasından sonra Pegasus uçağıyla Ankara’dan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanına getirileceği kaydedildi. 


BAKAN: KORSAN KENDİ TESLİM OLDU


İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Pegasus Havayolları’na ait uçağı kaçıran hava korsanının kendiliğinden teslim olduğunu belirterek, “Henüz görevli kişilerle de arkadaşlarımız görüşemedi. kendisiyle ilgili henüz geçmişte karıştığı eylemlerin olup olmadığı tespit edilemedi, örgütle bir bağlantısı var mı henüz netleşmedi” dedi.


Aksu, Polis Haftası nedeniyle Ankara Polisevi’nde düzenlenen resepsiyona katıldı.


Bakan Aksu, girişte, gazetecilerin kaçırılan uçakla ilgili son durum hakkında bilgi istemeleri üzerine, Pegasus Havayolları’na ait uçağın İstanbul’a gitmek üzere Diyarbakır’dan havalandıktan sonra 1968 doğumlu bir kişi tarafından kaçırıldığını söyledi.


Söz konusu hava korsanının uçakta ayağa kalkarak, “Bende bomba var” dediğini aktaran Aksu, uçak personeline uçağı Tahran’a indirmelerini söylediğini kaydetti.


Pilotların uçağı Ankara’ya indirdiğini kaydeden Aksu, kendilerine haber verildiğini ve Ankara Emniyet Müdürlüğü başta olmak üzere özel harekat timlerinin havaalanında gerekli önlemi aldığını söyledi.


Aksu, şunları kaydetti:


“Hava korsanı kendiliğinden teslim oldu. Terörle Mücadele Şubesi’nde sorgulaması yapılıyor. Henüz görevli kişilerle de arkadaşlarımız görüşemedi. Kendisiyle ilgili henüz geçmişte karıştığı eylemlerin olup olmadığı tespit edilemedi. Örgütle bir bağlantısı var mı henüz netleşmedi.”


Bir gazetecinin, son günlerde Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da meydana gelen terör olaylarıyla ilgili değerlendirmesinin olup olmadığını sorması üzerine Aksu, güvenlik güçlerinin yaptığı operasyonlar sırasında biri köy korucusu olmak üzere 10 güvenlik görevlisinin şehit olduğunu anımsattı.


Aksu, operasyonlar sırasında 14 terör örgütü üyesinin de öldürüldüğünü hatırlatarak, şöyle devam etti:


“Tüm bunlar güvenlik güçlerimizin terörle mücadelede olan azim ve kararlılığında herhangi bir şey meydana getirmeyecektir. Güvenlik güçlerimiz icra ettikleri operasyonlara büyük bir kararlılıkla devam edeceklerdir. Hükümetimizin de terörle mücadele konusunda kararlılığı devam etmektedir. Herkesin bilmesini istiyorum ki terörle, şiddetle hiçbir yere varılamamıştır. Bu şekilde bir yerlere varmak isteyenlerin sonu hüsran olacaktır. Güvenlik güçlerimiz ülkemizin birlik ve bütünlüğüne yönelik bu faaliyetleri her zaman olduğu gibi bugün de bertaraf etmeye muktedirdir. Bu amaçla yola çıkanlar da yakalanıp adalete teslim ediliyorlar.”


Aksu, şehitlere Allah’tan rahmet, Türk Silahlı Kuvvetleri ve şehitlerin ailelerine de başsağlığı diledi.


 (A.A )

1041010cookie-checkPegasus: Deneyimli ekip korsanı engelledi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.