Peşkeşte Bayraktar imzası

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın, TOKİye ait EGYO’nun Yönetim Kurulu Başkanı olarak imza attığı 7 ihalede yolsuzluk ortaya çıktı.

Devlete ait arsaları değerinin çok altında fiyatlarla özel şirketlere devredilirken, devlet milyonlarca zarara sokuldu.

Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ), 7 şirkeye verilen projelerle toplam 774 milyon TL zarara uğratıldığı iddia ediliyor. CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, önceki gün Başbakan Erdoğan’a TOKİ’nin bu denli büyük bir zarara uğratılması ve bu yolsuzluğun sadece uyarı cezası verilerek üstünün örtülmesine ilişkin iddiaları yeniden gündeme getirdi.

Yüzde 99’u TOKİ’ye ait olan ve o dönemde Yönetim Kurulu Başkanı koltuğunda Erdoğan Bayraktar’ın oturduğu Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (EGYO) zarara uğratılmasına ilişkin ayrıntılar, Sayıştay’a devredilerek kapatılan eski Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu raporlarında ayrıntılı olarak yer aldı.

YOLSUZLUK YDK RAPORLARINA GİRDİ

EGYO’nun 2003-2004 yıllarında ”kaynak Geliştirme Projeleri” adı altında ”kat karşılığı/hasılat paylaşımı” yöntemiyle ihale ettiği 7 ayrı yapım işinde mevzuata aykırı işlemler yapıldığı, inşaat yapılmak üzere şirketlerin aldığı devlete ait arsaların değerinin düşük gösterildiği, buna karşılık müteahhit giderlerinin şişirilmesiyle devletin 774 milyon TL zarara uğratıldığı raporlara girdi.

Eski TOKİ Başkanı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Erdoğdu’nun yolsuzlukla ilgili iddialarına karşın TOKİ’nin hiçbir işlemi hakkında dava ya da soruşturma açılmadığını ileri sürmüş ve ”Benim hakkımda bir tane dava, soruşturma varsa getir, istifa etmezsem şerefsizim” demişti. ELİF ÖRNEK – VOLKAN ALGAN / SOL GAZETESİ

HABERİN TAMAMI SOL GAZETESİ’NDE…

1397020cookie-checkPeşkeşte Bayraktar imzası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.