‘Petrol arama bir provokasyon’

Orta Doğu konulu uluslararası toplantıya katılmak üzere Pakistan’ın başkenti İslamabad’a giderken soruları yanıtlayan Gül, Rum yönetiminin ada etrafında petrol arama faaliyetlerine ilişkin bir soru üzerine, “Eminim ki Avrupa, NATO, durup dururken, dünyada daha büyük işbirliği ve dayanışmaya ihtiyaç olduğu bir dönemde bütün bunları zedeleyecek adımları Rumların nasıl attığını görmüştür” dedi.


Rum yönetiminin, tamamını temsil etmediği bir adanın böyle etrafını paylaşmaya kalkmasının çok büyük bir provokasyon olduğunu kaydeden Gül, “Eminim ki bu görülecektir, görülmüştür” dedi.


Gül, İslamabad’da bir araya geleceği yetkililerle de bu konuyu gündeme getireceğini belirtti.
Gül, Danimarka’daki bir yayın kuruluşunda terör örgütü PKK ile ilgili röportajların yayımlanmasına ilişkin de bu konuyla ilgili hemen girişimlerde bulunduklarını bildirdi.


Gül, Avrupa’daki Türk kökenli parlamenterlerin Türkiye’yi ziyaretinin ve konuyla ilgili bazı eleştirel haberlerin hatırlatılması üzerine, “Ben onlara bakmadım doğrusu. İlk defa bir şey yapıyoruz. Türk vatandaşı olarak gitmişler, Avrupa’ya yerleşmişler, uğraşmışlar, milletvekili olmuşlar, bakan olmuşlar, ilk defa bunları hatırlamışız. Ben Türk’üm diyen, benim Türkiye ile bağım var diyen insanları Türkiye’ye davet etmişiz” diye konuştu.


 

1039460cookie-check‘Petrol arama bir provokasyon’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.