‘Petrolde yeni zenginler bir fırsattır’

Tüzmen, yabancı sermayenin Türkiye’ye geç de kalsa girişini çok önemli gördüğünü ifade ederek, bu konuda yapılan tartışmaların bile Türkiye’ye ciddi bir yabancı sermaye girişi başladığının göstergesi olduğunu söyledi.


Tüzmen, globalleşen dünyada Türkiye nasıl başka ülkelerde iş yapmak istiyorsa yabancı firmaların da Türkiye’de yatırım yapmak istemesini doğal karşılamak gerektiğini kaydetti.


Tüzmen, petrol fiyatlarının yükselmesinin yeni Arap ve Rus zenginleri yarattığına dikkati çekerek, ”Bu, bizim için fırsattır. Hem bizim firmalarımızın bu petrol ürünleri ve enerji ürünlerinden dolayı zenginleşen ülkelerde alt yapı ve üst yapı yatırımlarına katılmaları için bir fırsattır, petrol ürünleriyle zenginleşen ülkelerin de Türkiye’deki yabancı sermaye girişleri için bir fırsattır” diye konuştu. 


”Arap sermayesi şu an yağmayı bekleyen bir bulut gibi dolaşıyor” diyen Tüzmen, şöyle devam etti:


”Bunu Türkiye’ye çekenler doğru işlere, doğru yerlere kanalize edenler başarılı olur. Türkiye’ye iyi çalışıldığı zaman senede en az 20 milyar dolarlık Arap sermayesi gelebilir. Türkiye ciddi bir çalışmayla yaklaşık 80 milyar dolar yabancı sermaye girişi çekebilecek potansiyeli olan bir ülke.”

1023770cookie-check‘Petrolde yeni zenginler bir fırsattır’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.