Şüpheli eniştemiz olur…

Geçen hafta Melbourne’da terör saldırısı hazırlığı yaptıkları şüphesiyle tutuklanan 9 kişiden Meadow Heightsli Shane Gregory Kent’in eşinin Türk olduğu bildirildi.  Müslüman olduktan sonra “Yasin” adını alan 28 yaşındaki Kent’in 3 çocuklu ve 6 aydır Meadow Heights, Woods Close’da bir unit’te oturduğu kaydedildi. The Age Gazetesi’nde yer alan haberde ise Kent’in eşinin adının “Eman” olduğu belirtildi.

2001’de Pakistan’a gidip El Kaide kamplarında terör eğitimi aldığı bildirilen Kent’in, müslüman olduktan sonra müzisyenliği bıraktığı, arkadaşlarıyla çatışma bölgelerindeki müslümanlara yapılan muameleyi tartışarak Afganistan’a gidip Talibanla birlikte savaşmaya karar verdiği ifade edildi. Kent, hocası Abdul Nacer Benbrika’nın onayını alarak, Preston camisinde tanıştığı bir başka kişi ile birlikte Pakistan’a gitti. İkili, 11 Eylül saldırılarından hemen önce Ağustos 2001’de Avustralya’ya geri döndü.

Tutuklamanın ardından gaztecilerin sorularını yanıtlayan Kent ailesinin komşuları 55 yaşındaki Mahi Erdogan, 55, olanların kendisini korkuttuğunu kaydederken, Aynur Erkekli, ailenin kendisini şüphelendirecek hiç bir şey yapmadığını söyledi.

1118380cookie-checkŞüpheli eniştemiz olur…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.