Pinter: Bush ile Blair yargılanmalı

Stockholm’deki İsveç Akademisi’nde daha önce kaydedilmiş bir konuşması yayımlanan Pinter, Bush ve Blair’in Irak’ı işgal etmesinin, küstahça bir devlet terörü olduğunu bildirdi.Pinter, bu iki devlet adamının Uluslararası Adalet Divanı’na çıkarılmaları gerektiğini kaydetti.

Bush ve Blair’in Irak savaşında onbinlerce kişinin ölmesinden sorumlu olduğunu bildiren Pinter, Iraklılara işkenceyi, salkım bombalarını, seyreltilmiş uranyumlu mermileri, ölümleri götürerek onlara “Ortadoğu’ya demokrasi ve özgürlüğü taşıma” çağrısında bulunduklarını kaydetti.

Pinter, ABD’nin İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra dünyadaki bütün sağcı militer diktatörlüklere destek verdiğini belirterek, ABD’nin suçlarının sistematik, değişmez, gaddarca ve acımasızca olduğunu, ancak çok az sayıda insanan bu konuyu gerçek anlamda dile getirdiğini bildirdi.

Pinter, ABD’nin ebedi iyi güç maskesine bürünerek tüm dünyada iktidarını gürültüsüz ve umursamaz biçimde uyguladığını, bu hipnoz eylemini akıllıca, zarif ve hayli başarılı olarak yerine getirdiğini belirtti.

Önceki yıllarda kanser tedavisi gördüğü bilinen Pinter’in ödülünü cumartesi günü yayıncısı Stephen Page’in alması bekleniyor. Pinter’in hastalığı nedeniyle ödül törenine katılamayacağı bildiriliyor.

1119880cookie-checkPinter: Bush ile Blair yargılanmalı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.