Pireler Kıbrıs’ta radyo durdurdu

Devlet radyosu PIK canlı yayınlarını durdurdu


Rum kesiminde birkaç kanaldan yayın yapan radyodan yapılan açıklamada stüdyoların tamamen dezenfekte edilmesi tamamlanana kadar yayınların sınırlanacağı, sadece müzik ve saat başı haber yayını yapılacağı bildirildi.


Fransız Haber Ajansı AFP’nin Lefkoşa kaynaklı haberine göre radyonun üç kanalının ikisinde yayın tamamen durduruldu.


Ajansın haberine göre pire salgınının asıl nedeni bazı hayvan sever çalışanların binada beslediği sokak kedileri. Ofislerin her köşesine serbestçe girip çıkan kediler havalandırma borularının içinde bile dolaşıp, canlı yayınları aksatıyorlardı.


Onlarca yıldır radyonun binasında bulunan kedilerin sayıları son yıllarda hızla artarak, bazı çalışanların söylediğine göre, yüzü geçti.


Reuters Haber Ajansı’nın muhabirine adını açıklamadan bilgi veren radyo muhabiri ise “Yüzlerce kedi var. Masaların altında, bacaklarımızın arasında, stüdyolarda, damda koşuşturup duruyorlardı. Bir keresinde kedinin biri damdan arkadaşımın başına düştü; benim odamı da berbat ettiler” dedi.


Radyonun bir yetkilisi, kedilerin aşılanıp temizlenmeden binaya sokulmayacağını, hatta kedilerin binaya girişinin tamamen yasaklanmasının düşünüldüğünü söyledi.


Radyonun maskotu diye bilinen Rika adlı yaşlı bir köpek de kedilerin kaderini paylaşacak gibi görünüyor.



 

675670cookie-checkPireler Kıbrıs’ta radyo durdurdu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.