PKK: Ankara’daki saldırıyla ilgimiz yok

Dün sabah Başbakanlık’ta düzenlenen Terörle Mücadele Yüksek Kurulu toplantısı ardından, patlama ‘haince bir terör saldırısı’ olarak ifade edildi.


Vali Kemal Önal, toplantı sonrası düzenlenen basın toplantısında olayın plastik bir patlayıcı kullanılarak düzenlenen bir intihar saldırısı olduğunu söyledi.


Önal, yapılan araştırmaların patlayıcıların kimliği ‘Güven Akkuş’ olarak verilen bir kişinin vücuduna bağlanmış olduğunu belirtti, bu kişinin sabıkalı olduğunu kaydetti.


Önal ayrıca patlayıcının cinsi ve eylem şekli itibariyle saldırının PKK’nın uygulamalarına işaret ettiğinden söz etti, zanlının örgüt ile bağlantısı olup olmadığının araştırıldığını kaydetti.


PKK’NİN YORUMU


Fırat Haber Ajansı’na göre PKK ise, saldırıyla ilgisi olmadığını, bu tür eylem biçimlerini onaylamadığını savundu.


Patlayıcının türü konusundaki araştırmalar henüz tamamlanmadı. Ancak Vali Önal, patlayıcının A-4 tipi olması ihtimali olduğunu söyledi.


İnfilak ettiği anda çevresine ısı ve basınç yayan A-4 tipi patlayıcı, benzerlerinden çok daha güçlü.


Son olarak 10 gün kadar önce İzmir’in Bornova ilçesinde bir pazar yerinde bombalı saldırı düzenlenmiş, polis burada A-4 tipi zaman ayarlı bir patlayıcı kullanıldığını belirlemişti.


Son yıllarda çeşitli kentlerde farklı örgütlerce düzenlenen saldırılara rağmen Ankara yakın geçmişte bu tür bir eyleme hedef olmamıştı.


Üst düzey hükümet ve emniyet yetkilileri, bu sabah olayla ilgili bir değerlendirme toplantısı yaptı.


Başbakanlık’ta iki saati aşkın süren Terörle Mücadele Yüksek Kurulu toplantısına Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül başkanlık etti.


Vali Kemal Önal, toplantı sonrası düzenlenen basın toplantısında olayın plastik bir patlayıcı kullanılarak düzenlenen bir intihar saldırısı olduğunu söyledi.


Toplantıya, başbakan yardımcıları Abdüllatif Şener ve Mehmet Ali Şahin ile İçişleri Bakanı Osman Güneş, Genelkurmay 2’nci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, MİT Müsteşarı Emre Taner, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Ankara Valisi Kemal Önal ve Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz katıldı. (BBC)

1043200cookie-checkPKK: Ankara’daki saldırıyla ilgimiz yok

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.